U20-as vb: ukrán gála, osztrák fordítás, argentin kudarc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 11:18
Az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyedik napján az A-csoport második fordulójában Ukrajna hatot vágott Mianmarnak, az éllovas Egyesült Államok 4–0-ra megverte a házigazda Új-Zélandot, a B-jelű kvartettben Ausztria fordított a mérkőzést kilenc emberrel záró Panama ellen, míg Ghána legyőzte a későn kapcsoló Argentínát.

Az A-csoport napi első mérkőzésén a gól nélküli első félidő után beindult az ukrán gólgyár, szomszédaink Valerij Lucskevics és Viktor Kovalenko vezérletével huszonhat perc alatt hatot vágtak Mianmarnak, így gyakorlatilag már a nyolcaddöntőben vannak.

Az Egyesült Államok már az első félidőben kényelmes vezetést szerzett Új-Zéland ellen, a másodikban tovább növelte előnyét, így az élről várhatja a harmadik fordulót.

A panamai Fidel Escobar csodálatos gólt lőtt az argentinoknak az első fordulóban, de az osztrákok elleni bombája talán még szebb volt: a hátvéd egy kényszerítő után nagy erővel a felső sarokba bombázott. Az első félidő végén az osztrák Martin Rasner szabadrúgása után a labda a sorfalban felugró Chin Hormecheán megpattanva a hálóban kötött ki, majd a második játékrész elején Valentin Grubeck góljával Ausztria meg is nyerte a mérkőzést.

Ghánának 44 perc kellett az argentin védelem feltöréséhez, sőt a második játékrész derekára már három góllal vezettek az afrikaiak. A 80. percben Giovanni Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzőjének fia szépített, majd Emiliano Buendía is betalált, de későn ébredt a dél-amerikai együttes, így a harmadik fordulóban meg kell vernie Ausztriát, ha el akarja kerülni a kiesést.

 

U20-AS LABDARÚGÓ-VB, ÚJ-ZÉLAND

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Mianmar–Ukrajna 0–6 (Jaremcsuk 51., Lucskevics 54., Kovalenko 57., 77., Szobol 68., Beszedin 71.)
Új-Zéland–Amerikai Egyesült Államok 0–4 (Rubin 6., 83., Hyndman 33., Arriola 58.)

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ausztria–Panama 2–1 (Hormechea 45+1. – öngól, Grubeck 51., ill. Escobar, 38.)
Argentína–Ghána 2–3 (Simeone 80., Buendía 90., ill. B. Tetteh 44., Aboagye 59., Y. Yeboah, 69. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik