Tragédia: a később megtalált Neto állapota kritikus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 12:18
Zampier Netóra, a Chapecoense 31 éves védőjére a roncsok átvizsgálásának utolsó szakaszában találtak rá. A játékos állapota kritikus.

Guillermo Molina Mesa, a Clínica San Juan de Dios főorvosa adott rövid tájékoztatást Zampier Neto állapotáról.Guillermo Molina Mesa, a Clínica San Juan de Dios főorvosa adott rövid tájékoztatást Zampier Neto állapotáról.

Mint elmondta, Neto kritikus állapotban van, koponyájában vérrög keletkezett, a futballistának ezenkívül mellkasi és tüdősérülése van. Továbbá koponyatörése van, valamint az orra, a keze és a lába is eltört.

Mesa kiemelte, hogy Netót csak reggel találták meg a repülőgép roncsai között – akkor, amikor a legtöbben már elkönyvelték, hogy nincs több túlélője a szerencsétlenségnek, s ahhoz, hogy Neto egyáltalán életben van, nagyban hozzájárult a futballista jóval átlagon felüli fizikuma (195 centiméter magas, 95 kilogramm), melynek köszönhetően kibírta a külső behatásokat, mint például a hideget és a rossz időjárást.

A többi túlélő állapotáról itt olvashat bővebben!

Mint ismert, a szerencsétlenséget négy játékos (Alan Ruschel, Marcos Danilo, Jakson Follmann, Zampier Neto), Jimena Suárez légi utaskísérő, Rafael Henzel újságíró, valamint egy hajózó szerelő élte túl, ám később érkezett a szomorú hír: a csapat egyik legjobbja, az első számú kapus, Danilo is belehalt súlyos sérüléseibe.

A véglegesnek tetsző adatok szerint a balesetnek 71 halálos áldozata és hat túlélője van, négyen lemaradtak a gépről, amelyen az első adatokkal ellentétben nem 81-en, hanem 77-en utaztak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik