Törökország: betelt a pohár - bírság a szakállas focistáknak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 11:11
null
A Genclerbirligi elnöke szerint Volkan Demirel az elrettentő példa (Fotó: Action Images, archív)
Érdekes tervvel állt elő Ilhan Cavcav, a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Genclerbirligi elnöke: pénzbírsággal sújtaná a szakállat növesztő játékosokat.

 

A kétszeres bajnokcsapat első embere kilencezer eurós (nagyjából 2.7 millió forintos) büntetést szabna ki az arcszőrzetükhöz ragaszkodó futballistákra. Más kérdés, hogy ő maga is egy elegáns bajusz büszke „tulajdonosa”.

„A fiatalok felnéznek a sportolókra, akiknek példát kellene mutatniuk. Nem Korán-iskolákba járnak, hogy szakállat növesszenek. Én nyolcvanévesen mindennap borotválkozom” – mérgelődött Cavcav, aki rossz példaként Volkan Demirelt, a Fenerbahce kapusát, valamint Slaven Bilicet, a Besiktas vezetőedzőjét említette.

A Genclerbirligi elnöke azzal a javaslattal fordult a Török Labdarúgó-szövetséget (TFF) irányító Yildirim Demirörenhez, hogy vezessenek be egy rendeletet az országban, amely tiltja a szakállt növesztő futballisták pályára lépését. A TFF első embere azonban elutasította a beadványt, mondván, hogy az ellentmond az UEFA előírásainak – Cavcavnak ezért elege van az európai szövetségből.

A 80 éves klubelnök habitusáról sokat elárul, hogy a legutóbbi másfél évben öt vezetőedzőt alkalmazott, jelenleg Irfan Buz irányítja az első osztály 9. helyén állomásozó együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik