Topligák: a francia futballisták a legnépszerűbbek Európában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.26. 12:46
null
A Manchester United francia sztárjai (Fotó:AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában megállapította, hogy a francia futballisták játszanak a legtöbbet az öt európai topligában ebben az idényben.

Megnézve az öt európai topligát, a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) listája szerint a mostani idény lejátszott percei alapján a francia játékosok voltak a legtöbbet a pályán, pontosan 19.7 százalékban. Utánuk a spanyolok jönnek 15.2 százalékkal, a harmadik helyen a németek állnak 9.8 százalékkal (összesen 85 ország labdarúgói játszanak a legpatinásabb bajnokságokban).

 

A francia Ligue 1-ban természetesen többségben vannak a hazai futballisták 62.7 százalékkal, itt még viszonylag sokat játszanak a brazilok (6.8) és a belgák is (3.3).

 

A Premier League-ben viszont kevésbé dominálnak a hazai játékosok, 35.3 százalékkal állnak az első helyen az angolok, a franciák 10.9-cel követik őket, a spanyolok a harmadik helyen (6.8).

 

A Bundesligában a németek 48.5 százalékkal vezetnek, mögöttük itt is jelen vannak a franciák (8) és a dobogó utolsó fokán az osztrákok (5.7). Csupán ezen felsorolásra fértünk föl mi is, a magyarok az eddig lejátszott percek 1.1 százalékát teszik ki, ez (holtversenyben) a 16. helyre elegendő.

 

A La Ligában a spanyolok nem meglepően elsők 61 százalékkal, őket az argentinok (6.8) és a franciák követik (6.1).

 

Végül a Serie A-ban az olaszok vezetik a listát 39 százalékkal, őket követik a brazilok (7) és az argentinok (6.2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik