HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.02 10:21 Frissítve: 2017.10.03 00:45

Televízió: visszakerül korábbi csatornájához a Bundesliga

A Sport Tv hivatalos közleményben jelentette be, hogy tizenkét év után, 2018 őszétől ismét a Sport1-en és a Sport2-n lesznek láthatóak a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) mérkőzései.

Dárdai Pál csapatának meccseit a Sport Tv-n lehet majd figyelemmel követni a következő szezontól (Fotó: AFP)

 

A szerződés értelmében a Sport Tv minden kezdési időpontban közvetíthet mérkőzést, az övé a német Szuperkupa is, továbbá joga lesz összefoglalókat és magazinműsorokat sugározni, valamint a másodosztály legjobb meccseit is élőben adhatja. A társaság német portfoliója így lesz teljes, hiszen a Német Kupát eddig is itt láthatták a rajongók, ahogyan a válogatottól sem kell elbúcsúzniuk.

 
Válogatott: Svájc és Feröer ellen kellenek a pontok a B-divízióhoz
Válogatott: legközelebb egy év múlva vívunk vérbeli tétmeccset

Utóbbi már csak azért is igaz, mert a Sport Tv-t működtető AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodott az UEFA-val, hogy a következő években elképesztően gazdag válogatott program lesz látható a csatornáin. A korábbi évekhez hasonlóan az összes európai Eb- és vb-selejtező csak a Sport1-en és a Sport2-n lesz látható, a kínálat pedig két nagyszerű kezdeményezéssel bővül. Egyrészt 2018 őszén bemutatkozik a Nemzetek Ligája, amelynek nem csupán végső győztese lesz, de innen is ki lehet jutni az Európa-bajnokságra.

Másrészt pedig az UEFA központosította a felkészülési mérkőzéseket is, és az összes, Európában játszott találkozó a Sport Tv csatornáin kerül képernyőre. Ez utóbbiak alól kivételt képeznek a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései, melyeket továbbra is az M4 Sport közvetít. Az UEFA egységesíti a versenynaptárt is, szerdától a következő hét keddjéig évente legalább hat Week of Football nevű időszak lesz, így aztán évente 150 körül lesz a Sport Tv-n élőben sugárzott válogatott mérkőzések száma.

„A Bundesliga egyike a világ legerősebb bajnokságainak, és az külön felértékeli a magyar nézők számára, hogy szurkolhatunk magyar játékosoknak és Dárdai Pálnak is. Megérdemelt rangján kezeljük majd a német labdarúgást és az ott játszó magyar labdarúgókat, megfelelő kísérőműsorokkal és hazánk legjobb kommentátoraival készülünk. Óriási öröm számunkra az is, hogy az UEFA új brandjét, a Nemzetek Ligáját is mi hozhatjuk el a magyar nézőknek” – mondta a megállapodásról Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central and Northern Europe alelnöke.

„Az Eb- és vb-selejtezőknek, illetve két Nemzetek Ligája-sorozatnak köszönhetően négy évig, ha a nyarat leszámítva Európában téttel bíró rangos válogatott meccset keres a néző, a Sport Tv-re kell kapcsolnia. Az csak hab a tortán, hogy a kézilabda BL final fourjai után újabb rangos négyes döntőt szereztünk.

A most zajló Bundesliga-szezon mérkőzéseit továbbra is az Eurosport2 adja, amely 2009 óta közvetíti a német bajnokság első két osztályának találkozóit.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.