Szász Kitti újra a világ előtt freestyle fociban!

Vágólapra másolva!
2012.09.23. 14:01
null
A ZÁRÓ NAP GALÉRIÁJÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
Magyar siker is jutott a Red Bull Street Style 2012-es Leccében rendezett világdöntőjének záró napjára. A lányok versenyében ugyanis Szász Kitti nem talált legyőzőre, így a tavalyi győzelme után megvédte címét a freestyle foci-vb-n.

A szervezők igazán készültek a freestyle foci-vb szombati, záró napjára, így már délutántól kezdve több felvezető esemény követte egymást a történelmi belvárosban. A döntőre igazi sztárok is érkeztek, így Edgar Davids, Filippo Inzaghi és Fabio Cannavaro is megtisztelte az eseményt.

Az esti műsort felvezető sajtóbeszélgetésen Cannavaro elmondta, amikor korábbi csapattársai, Robinho, Marcelo vagy Sergio Ramos gyakoroltak néhány trükköt, Fabio Capello odament hozzájuk, és csak annyit mondott: „Elég ebből, gyerünk edzeni!” Inzaghi hozzátette, egy csatárnak természetesen hasznos, ha ismer néhány cselt, így könnyebb a kapus eszén is túljárnia. Davids már hosszú ideje a freestyle foci egyik nagykövetének számít, ott volt a korábbi két világdöntőn is, ugyanakkor hangsúlyozta, mára a nagypályás labdarúgás annyira felgyorsult, hogy egyszerűen nincs idő trükközni meccs közben. A versenyzőket képviselve Sean Garnier elmondta, azokért is küzdenek, akik nem jutottak ki, hiszen ők is keményen edzenek nap mint nap, hogy jobbá váljanak.

Este kilenckor kezdődött a show a kivilágított és csordultig telt amfiteátrumban, a körítésre ezúttal sem lehetett panasz, sőt még rá is tettek egy lapáttal. A Sud Sound System együttes előadása adta meg az alaphangot, majd egyenként szólították be az állva maradt versenyzőket, akik füstfelhő és hatalmas taps közepette állták körbe a küzdőteret. Davids egy kis motoron gurult be a döntő hivatalos labdájával, amelyet a párbajok előtt egy kis ágyúval lőttek be a versenyzőknek.

Elsőként a lányokat szólították, itt az elődöntőkkel folytatódott a verseny. Szász Kittinek nem okozott gondot a hazai közönség támogatását élvező (de többet hibázó) Laura Biondo legyőzése, egyedül az utolsó napra a zsűriben helyet kapó Filippo Inzaghi nem szavazott rá, de tulajdonképpen ez is papírformának mondható. Kitti feleslegesen izgult előtte, nem lehetett kérdés, ki lesz a győztes.

SZÁSZ KITTI (INGBEN) AZ ELŐDÖNTŐBEN

A döntőben a várakozásoknak megfelelően következett az újabb párbaj a francia Melody Donchet ellen. Ez már sokkal szorosabb volt, de ahogy a csoportkörben, úgy ezúttal is Kitti bizonyult jobbnak. Bár az eredmény kihirdetése előtt még kicsit húzták az időt, Inzaghi a zsűriasztaltól komótosan lement a lányokhoz, végül a bokszmeccsekhez hasonló koreográfia szerint Kitti kezét emelte a magasba.

„Rendkívül szorosnak éreztem, el sem tudtam képzelni, kire fognak szavazni a zsűriben, talán lehetett is látni rajtam a párbajt követően. Mindketten rontottunk, ugyanakkor előhúztunk pár jó trükköt. Szerencsére megtanultam rendesen kézen állni, így az összes ilyen trükköt meg tudom csinálni, amely Melody ellen hasznos volt, ezzel is nyertem. A döntő után teljesen le voltam blokkolva, de a többiek is mondták, hogy én voltam a jobb, úgyhogy ideje elhinnem” – mondta Kitti közvetlenül a címvédését követően

SZÁSZ KITTI DÖNTŐJE (INGBEN, 1:16-TÓL)
SZÁSZ KITTI: IDEJE ELHINNEM, HOGY ÉN VOLTAM A LEGJOBB

A fiúk a legjobb 16 versenyével folytatták, ahol a slágerösszecsapásnak a négy évvel ezelőtti győztes francia Sean Garnier és az olasz Gunther Celli párbaja bizonyult. Két eltérő stílus csapott össze, a hazai versenyző elsősorban a technikára figyelt, míg Sean igazi show-t mutatott be, vegyítve a freestyle-os mozdulatokat a breakből vett elemekkel. A zsűri végül Gunther Cellit látta jobbnak, aki meglepetésre ezután a brit Andrew Hendersont is legyőzte. Utóbbi párbajban bemutatott elemei miatt övé lett a legjobb trükköt bemutatónak járó elismerés.

A programot közben a milánói rapper, Marracash rögtönzött koncertje valamint BMX-bemutató színesítette. A hazai közönség legnagyobb bánatára Celli nem került be a fináléba, ellenben a bronzmeccset megnyerte. A döntőben a japán Tokura és az ír Daniel találkozott, végül a három nap alatt a közönség egyik kedvencévé váló ázsiai freestyler személyében avattak új győztest. Folytatás jövőre, éppen Japánban!

TRÜKKÖK A FIÚK VERSENYÉRŐL
RED BULL STREET STYLE 2012, LECCE - A DOBOGÓSOK
Fiúk: 1. Kotaro Tokuda (japán), 2. Daniel Dennehy (ír), 3. Gunther Celli (olasz), 4. Daniel Mikolajek (lengyel)
Lányok: 1. Szász Kitti (magyar), Melody Donchet (francia), Lisa Zimouche (algériai), 3. Laura Biondo (venezuelai)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik