Svédország: két év szünet után visszatér az egykori csodagyerek

Vágólapra másolva!
2020.10.16. 14:33
null
Adu a válogatottal járt a 2008-as olimpián is (Fotó: AFP)
Talán sokan emlékeznek még Freddy Adura, az amerikai labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartott, ám a várakozásoktól messze elmaradó egykori tehetségre. A 31 éves futballista két év szünet után folytatja profi pályafutását, miután a héten aláírt karrierje 14. csapatához, a svéd harmadosztályban szereplő Österlen FF-hez.

Adu 2004-ben mindössze 14 évesen kötötte első profi szerződését, mégpedig az MLS-ben szereplő D. C. Uniteddel, amelynek színeiben 2004 áprilisában előbb az észak-amerikai profi liga legfiatalabb játékosa, majd bemutatkozása után két héttel legifjabb gólszerzője lett.

A washingtoni klubnál eltöltött három idény alatt egy alkalommal próbajátékon vett részt a Manchester Unitednél is, ám nem felelt meg Sir Alex Ferguson csapatánál. Klubokban gazdag pályafutása során megfordult a portugál élvonalbeli Benficánál, majd kölcsönben a Monacónál, a Belenensesnél, a görög Arisznál, és a török Caykur Rizespornál, az Egyesült Államokban szerepelt a Real Salt Lake-nél, a Philadelphia Unionnál, a Las Vegas Lightsnál és a Tampa Bay Rowdiesnél, játszott a brazil Bahiában, a szerb Jagodina színeiben és a finn KuPS-nél.

Igaz, a legutóbbi Las Vegas-i kalandja vége óta, vagyis 2018 decemberétől már nem volt csapata, az elmúlt közel két évben utánpótlásedzőként dolgozott Maryland államban. Azt is hozzá kell tenni, hogy 2013 novembere óta már negyedszer zárult le pályafutásában hosszabb időszak klub nélkül, a legrövidebb idő két hónap, a leghosszabb a mostani, 2018 decembere óta tartó kihagyása volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik