HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.09 07:58 Frissítve: 2018.08.09 09:02

Skócia: inogni látszik a kispad László Csaba alatt

Skót lapértesülések szerint három mérkőzése maradt a másodosztályban szereplő Dundee United vezetőedzője, László Csabának, hogy megmentse állását, bár az is könnyen előfordulhat, hogy a hétvégén az utolsó alkalommal ül a csapat kispadján. Ha ugyanis a Dundee United nem győz a Queen of the South vendégeként, akkor megválna tőle a klub vezetősége, miután a brigád nyári felkészülése, valamint szereplése a Ligakupában elmaradt az elvárttól.

HIRDETÉS
László Csaba nehéz meccsek előtt áll (Fotó: Twitter)

 

A vezetői elégedetlenség egyik kiváltó oka, hogy a csapat leszerepelt a nyári Ligakupában: a Dundee United négy meccséből hármat elvesztve – kettőt tizenegyesekkel – simán kiesett a csoportkörből, majd az első bajnoki fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Dunfermline Athletictől.

A klub célja ebben a szezonban a feljutás, miután a 2016-os kiesés óta mindkétszer elvérzett a csapat az élvonalért vívott rájátszásban.

A Dundee Courier beszámolója szerint László elnézést kért csapata bajnokin mutatott gyenge játéka miatt, és azért, mert nem sikerült az előzetesen kötelezőnek gondolt győzelmet megszerezni az első fordulóban.

Sajtóértesülések szerint ha László nem nyeri meg a Queen of the South elleni hétvégi bajnokit, máris lapátra kerülhet, ami még akkor sem elképzelhetetlen, ha győzne hétvégén a United. A klub elöljárói ugyanis három mérkőzés után értékelik majd a szakember munkáját ebben az idényben, s ha úgy ítélik meg, hogy nincs előrelépés, habozás nélkül leváltják az 54 éves trénert.

A nyolcvanas években az UEFA-kupa döntőjéig és a BEK elődöntőjéig jutó klub ugyanis nem engedhet meg magának sorozatban egy negyedik szezont is a másodosztályban – ilyesmire nem volt példa, mióta 1975-ben először feljutott az élvonalba a csapat.

László Csaba tavaly novemberben lett a nagy múltú klub vezetőedzője, amellyel az elmúlt idényben a 3. helyen végzett a bajnokságban, így bejutott az élvonalért rendezett rájátszásba, ám ott az elődöntőben búcsúzott. A nyár elején aztán teljesen szabad kezet kapott a klub vezetőitől, amelynek eredményeként 14 játékostól, a komplett orvosi stábtól és kapusedzőjétől is megvált.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 22:49:37

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Talán az sem véletlen, hogy évtizedek óta Pelé és Maradona a támpont, ha a világ legjobbjáról van szó.

2018.10.17 11:29:54

Minden más foci nemzetisport.hu

2018-ban Gibraltár is több tétmeccset nyert meg Németországnál – de a franciáktól elszenvedett vereség reményt adhat.

2018.10.17 09:13:03

Minden más foci BORBOLA BENCE

A százszoros ír válogatott játékos a dublini futballakadémián dolgozik.

2018.10.16 23:20:33

Minden más foci nemzetisport.hu

2018.10.16 20:29:56

Minden más foci nemzetisport.hu

A nationalelf teljesítménye javult, de így is a szakadék szélére került • Franciaország fordítani tudott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS