nemzetisport.hu 2017.11.08 12:34 Frissítve: 2017.11.08 13:04

Skócia: László Csaba aláírt új klubjához – hivatalos

A skót másodosztályú Dundee United a hivatalos honlapján jelentette be, hogy László Csaba lett a labdarúgócsapat menedzsere. A magyar szakember 2019 májusáig írt alá.

 

László Csaba legutóbb a dunaszerdahelyi DAC-ot vezette, ott idén nyáron fejezte be a munkát. A Dundee United 12 forduló után a második helyen áll a 10 csapatos skót másodosztályban, de ugyanannyi pontja van, mint a listavezető St. Mirrennek. Igaz, az ötödik helyezett Queen of the South is csak két ponttal van a gárda mögött.

Néhány nappal ezelőtt a Dundee United szurkolói már „kinevezték” a csapat élére őt, a helyi drukkerek akkor meg is trollkodták a wikipediás oldalát. A szakember már korábban beszélt arról, hogy kapcsolatban áll a Uniteddal, és szerdán pont került az ügy végére: 2019 májusáig aláírt a skót együttesnél.

A Dundee United közlése szerint László Csaba csütörtök délelőtt tartja meg az első edzését új csapatánál, melyet szombaton, a Crusaders elleni kupameccsen irányít először. László Csaba segítője az eddigi másodedző, Laurie Ellis lesz, illetve a teljes stáb marad.


„A Csabával történt egyeztetések során tapasztaltuk, hogy mennyire elhivatott, és átérzi, mire van szüksége a klubnak, ez tette őt a legkiemelkedőbb jelöltünkké – idézi a klub honlapja a Dundee United elnökét, Stephen Thompsont. – Az edzői munkássága is jó benyomást tett ránk, a vezetőség tagjai pedig beszéltek olyanokkal, akik dolgoztak vele, és jó visszajelzéseket kaptunk.” 

„Megtiszteltetés egy ilyen nagy klub menedzserének lenni, keményen fogok dolgozni azért, hogy visszajussunk az élvonalba – így László Csaba a kinevezése után. – Várom, hogy találkozhassak a játékosokkal. Jó kerettel és edzői stábbal dolgozom, a célunk, hogy megnyerjük a másodosztályt.” 

Az 53 éves szakember korábban már dolgozott Skóciában, 2008 nyarától 2010 januárjáig a Hearts csapatát irányította.

2019.09.13 21:13:28

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Mit csinál az UEFA media officere, s ki az a honfitársunk, aki már tíz éve dolgozik ebben a szerepkörben?

2019.09.14 22:29:27

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Kötényezésben voltunk olyan jók, mint a brazilok, míg cipőorral, azaz spiccel senki a világon nem lőtt akkora gólokat, mint azok, akik – mondjuk – a Sörgyár-pályán tanulták a futball ábécéjét.

2019.09.13 09:38:32

Minden más foci THURY GÁBOR

„Futballoztam, csajoztam, éltem az életemet. Jól ment. Még a macskám is homárt evett.”

2019.09.11 20:50:44

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A kérdés jó tempóban, úgy tetszik, néha igenis föltehető, ám ha a réveteg siránkozás, a sehova sem vezető düh vagy a felelősséget elhárító terméketlen nosztalgia – amolyan „önfertőzés”, ahogy Balczó András mondja – alkalma lesz az egész, akkor szigorúan kerülendő!

2019.09.11 12:06:10

Minden más foci FARKAS MÁTÉ

Politikai okokra vezethető vissza a legnagyobb streamingbotrány: az NBA, az NFL és az F1 is a károsultak között.