Rózsaszín foltos jövő; hova tűnt Carneiro doktornő?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 10:20
null
Wenger és Mourinho – nem esznek egymás tenyeréből (Fotó: Action Images)
Londoni szuperrangadót rendeznek az angol Premier League-ben, a Chelsea és az Arsenal magyar idő szerint háromnegyed kettőkor esik egymásnak a Stamford Bridge-en: José Mourinho csapata törleszthet a Community Shielden elszenvedett vereségért. Németországban Dárdai Pál Herthája a Wolfsburg otthonában lép fel, de játszik a Bayern is (Darmstadtban), míg Spanyolországban a Real Madrid a Granadát fogadja. Topliga-beharangozónk.

 

ANGLIA

Szegény embert még az ág is húzza: miközben a Chelsea a pályán vergődik, menedzsere, José Mourinho bajba kerülhet a pályán kívül. A portugál ellen szexizmus lehet a vád, amiért a Swansea elleni bajnoki nyitány utáni sajtótájékoztatón gyakorlatilag „letitkárnőzte" és azóta is távol tartja a stábjától a meccseken Eva Carneirót, a csapat csinos női orvosát, aki szeretné visszaszerezni helyét a Chelsea kispadján, és ha ez nem történik meg, jogi útra tereli az ügyet. Ha bebizonyosodik a szexizmus vádja, Mourinho minimum ötmérkőzéses eltiltásra számíthat.

A legfrissebb hírek szerint Carneiro pénteken nem jelentkezett munkára, pedig a klubnál állítólag visszavárták volna az után, hogy több mint egy hónapja nem látták az edzőközpontban.

Ilyen előzmények után kerül ma sor a Chelsea–Arsenal csúcstalálkozóra. Az „ágyúsok" tíz pontot szereztek a bajnokságban, és negyedikek, a „kékek” ugyancsak negyedikek – hátulról, négy pontot gyűjtve. A Chelsea 1986 óta nem kezdte ilyen gyatrán a pontvadászatot, s ha hozzávesszük, hogy ráadásul címvédő is, a klub híveinek minden okuk megvan arra, hogy borúsan lássák a jövendőt.

Egy kis rózsaszín folt azért beúszott a képbe: a gárda hét közben 4–0-s győzelmet aratott a Maccabi Tel-Aviv felett a BL-csoportkör első fordulójában.

„Nagyon jó érzés, pedig már kezdtem elfelejteni, milyen is a siker, hiszen olyan rég nyertünk – mondta a győzelem kapcsán Mourinho. – Amikor nyerek, fantasztikus menedzser vagyok, de amikor veszítek, akkor is. Aki kifütyül ugyanis, annak csak rövid távú memóriája van, mert elfelejtette, mennyi mindent megnyertem már a csapattal.”

Mourinho sérülés miatt nem számíthat Willian és Pedro játékára, előbbi a Maccabi ellen, utóbbi pedig még az Everton elleni PL-meccsen dőlt ki a sorból.

A másik oldalon Per Mertesacker ismét játékra jelentkezett, miután felgyógyult vírusos megbetegedéséből (négy meccset kellett kihagynia).

„Mourinho nyomás alatt van, de ezzel foglalkozzon inkább ő. Arról nem beszélnék, miért nem fogtunk kezet a Szuperkupa-mérkőzésen, és arról sem, hogy a szombati derbin kezet fogunk-e. Nem érdekel, milyen a kapcsolatunk, és az sem, hogy az ellenfelünk milyen formában van. Fontos meccs vár ránk, amely hatással lehet a bajnokság kimenetelére" – vezette fel a rangadót Arsene Wenger, a Dinamo Zagreb (1–2) elleni Bajnokok Ligája-rajton elbukó Arsenal menedzsere.

A francia egyébként az említett augusztusi Szuperkupa-meccsen (1–0) győzte le először az „ágyúsokkal" Mourinho Chelsea-jét.

A mai program részeként a hibátlan teljesítménnyel (15 pont) és nulla (!) kapott góllal listavezető Manchester City a kilencpontos, ötödik West Hamet látja vendégül a játéknap záró találkozóján – vajon ki tudták-e heverni a „polgárok” a Juve elleni vesztes BL-rajtot?

SPANYOLORSZÁG

A Manchester Cityhez hasonlóan 11–0-s gólkülönbséggel álló, de ezt csak három meccs alatt összehozó Real Madrid a Granadát látja vendégül a La Liga 4. fordulójában. Fix egyes – totónyelven. A királyi gárda termeli a gólokat, különösen Cristiano Ronaldo van elemében, aki az utóbbi két tétmérkőzésen nyolcat vágott összesen. Ráadásul a Real mindkétszer kitömte a Granadát az elmúlt idényben: 4–0-ra idegenben, 9–1-re a Bernabéuban. CR hazai pályán öt gólt szerzett akkor.

A Real-drukkerek most is hasonló gólzuhatagban reménykednek, annak ellenére, hogy Danilo, Sergio Ramos, James Rodríguez, Raphaël Varane és Gareth Bale sem állhat Rafa Benítez vezetőedző rendelkezésére sérülés miatt.

„Még nem tudom, hogyan áll fel a kezdő tizenegyünk, de egyvalamiben biztos vagyok: Ronaldo a mi Pau Gasolunk. Ő a Real legfontosabb játékosa, akitől mindig azt várjuk, hogy győzelemre vezesse csapatát, ahogy teszi azt Gasol a spanyol kosárlabda-válogatottban” – így Benítez a pénteki sajtótájékoztatón.

NÉMETORSZÁG

Szombaton a még veretlen Wolfsburg vendégeként lép pályára a Dárdai Pál edzette Hertha a Bundesliga ötödik fordulójában. Dárdai párhuzamot vont a házasság és az együttes irányítása között.

„Ez olyan, mint a házasság – nyilatkozta tréfásan a Kuriernak. – Amikor virágot viszek haza, vagy elmegyünk vacsorázni. Nem lehet mindig ugyanazokat a dolgokat csinálni, a jó hangulat megőrzéséhez kell a változatosság, a meglepetés is. Szeretnék egész évben ennek szellemében dolgozni a csapattal, mert a jó teljesítményhez és a jó futballhoz erre van szükség.”

„Játékunk meggyőző, négy bajnokin hét pontot szereztünk. Ez kellő önbizalmat ad a folytatásra, de nem elégedhetünk meg ezzel. Remélem, tanultunk az előző idény hibáiból.”

A bosnyák Vedad Ibisevic személyében rutinos támadót igazolt a berlini egylet a nyári átigazolási időszak hajrájában, Dárdai sokat vár a jó felépítésű centertől, aki egyelőre egy bajnokin játszott, méghozzá csereként. Igaz, csupán szeptember 8-a óta edz a csapattal.

„Sokat erősödtünk vele, kellemetlen, nehéz ellenfél a védők számára. Nem könyöklős támadó, de keményen harcol, és használja a testét, igazi példakép. Még sok örömet szerez majd nekünk” – beszélt a HBSC trénere a Stuttgartból érkező Ibisevicről, aki 203 mérkőzésen 82 gólt szerzett a Bundesligában.

A Hamburg ezúttal sem számít Stieber Zoltán játékára, a magyar szélső nincs ott a Frankfurtot fogadó gárda keretében.

OLASZORSZÁG

A Serie A 4. fordulójának két szombati meccse közül a Milan–Palermo találkozóról érdemes szót ejtenünk egy mondat erejéig: a milánóiak ötvenszázalékosra javíthatják idénybeli mérlegüket (1 győzelem, 2 vereség), ha legyőzik a még veretlen szicíliai alakulatot.

ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ

13.45: Chelsea–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Swansea City–Everton (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Stoke City–Leicester City
16.00: AFC Bournemouth–Sunderland
16.00: Newcastle United–Watford
16.00: Aston Villa–West Bromwich Albion
18.30: Manchester City–West Ham United (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
5. FORDULÓ

15.30: Wolfsburg–Hertha BSC
15.30: Hamburg–Eintracht Frankfurt
15.30: Werder Bremen–Ingolstadt
15.30: Köln–Mönchengladbach
15.30: Darmstadt–Bayern München (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
4. FORDULÓ

18.00: Udinese–Empoli
20.45: Milan–Palermo (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
4. FORDULÓ

16.00: Real Madrid–Granada (Tv: Sport2)
18.15: Valencia–Betis (Tv: Sport2)
20.30: Eibar–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Real Sociedad–Espanyol

FRANCIA LIGUE 1
6. FORDULÓ

17.30: Reims–PSG (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Angers–Troyes
20.00: Guingamp–Gazélec Ajaccio
20.00: Bastia–Nice (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Caen–Montpellier

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik