Chelsea: szexizmus miatt jogi lépésre készül a doktornő

Vágólapra másolva!
2015.09.08. 21:20
null
A feszültség tapintható volt Eva Carneiro és José Mourinho között (Fotó: AFP)
Angol lapértesülés szerint a Chelsea labdarúgócsapatának kispadjáról eltávolított Eva Carneiro jogi lépést készül tenni mellőzése miatt.

 

 

Eva Carneiro a Premier League 1. fordulójában a Chelsea–Swansea mérkőzésen (2–2) munkatársával, Jon Fearnnel beszaladt a pályára a földön fekvő Eden Hazard-t ápolni. Ez kiverte a biztosítékot José Mourinhónál, ugyanis belga játékosának – akinek szerinte nem volt súlyos sérülése – emiatt le kellett mennie a pályáról, így az amúgy is emberhátrányban játszó londoniak rövid időre nyolc mezőnyjátékossal maradtak.

A portugál menedzser a következő mérkőzésen már más orvost ültetett maga mellé a kispadra, és Carneirót azóta is „jegeli”. A The Independent úgy tudja, hogy az orvosnő szeretne visszaszerezni helyét a Chelsea kispadján, és ha ez nem történik meg, jogi útra tereli az ügyet, mégpedig szexizmus vádjával.

Mourinho ugyanis szerinte gyakorlatilag „letitkárnőzte” a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
A portugál menedzser szerint orvosi stábjának tudnia kellett volna, hogy ha bemennek ápolni egy játékost, akkor annak le kell vonulni a pályáról, és csak a játékvezető későbbi jelzésére térhet vissza.

„Akkor is értened kell a játékot, ha csak egy szertáros, orvos vagy titkárnő vagy a kispadon. Biztos voltam benne, hogy Hazard-nak nincs nagy baja. Egyszerűen csak nagyon fáradt volt, az orvosi stábom viszont naiv, és nyolc mezőnyjátékossal hagyott engem” – nyilatkozta a meccs után Mourinho.

A The Independent megszólaltatta Mary O'Rourke-t, aki a sportsérülések területén Anglia egyik legelismertebb jogi szakértője. A hölgy szerint Mourinho kijelentése egyértelműen szexizmus volt.

„A titkárok kilencvenöt százaléka nő – mondta O'Rourke. – Ez a nyilatkozat mindenki számára azt sugallhatta, hogy a nők nem értenek a labdarúgáshoz. Ha száz emberrel meghallgattatod ezt a kijelentést, kilencvenkilenc így értelmezi.”

A Carneiro-ügyet alaposan megvizsgáló O'Rourke úgy gondolja, hogy a csinos doktornő nem vár hivatalos bocsánatkérést Mourinhótól, mindössze azt szeretné, ha újra régi pozíciójában dolgozhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik