Románia: a doppingolásáról beszélt, felfüggesztették játékjogát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 14:26
null
Ha nem is kerül a padlóra Paul Parvulescu, eltiltásra azért számíthat (Fotó: AFP, archív)
Felfüggesztette Paul Parvulescu játékjogát a román Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD), miután az Academica Clinceni 32 éves futballistája májusban a gazeta Sporturilor bukaresti napilap honlapjának adott videointerjúban elmondta, hogy egy korábbi csapatánál tiltott módszernek számító ózonterápiás kezelést kapott.

 

A pályafutása során nyolc Liga 1-es klubnál is megforduló futballista nem árulta el a csapat nevét, csupán annyit mondott, hogy nem a Steauáról van szó. A bukaresti klub 2012 elején egymillió eurót fizetett Parvulescuért a Gaz Metannak, ám a védőként is bevethető középpályás sosem vált alapemberré az azóta FCSB néven szereplő csapatban.

Az eset nagyon hasonlít a Corona női kézilabda-csapatának novemberi doppingügyére, amikor a játékosok közösségi oldalaikra töltöttek fel képeket intravénás kezeléseikről. A brassói ügyben – bár a csapatot a román bajnokságból és az EHF-kupából is kizárták – egyébként várhatóan éppen ezen a héten hirdet ítéletet az ANAD.

„Meghallgatjuk majd, de nehéz lesz védekeznie, miután kimondta, hogy doppingolt. Vitathatatlanul fenyegeti az eltiltás” – nyilatkozta Cristian Balaj, a román doppingellenes ügynökség vezetője.

Paul Parvulescu 188 mérkőzésen 11 gólt lőtt a román élvonalban a Gaz Metan, a FCSB, a Viitorul, a FC Voluntari, az ASA, a Poli Iasi és a Clinceni színeiben, de rövid ideig az osztrák St. Pölten és a lengyel Wisla Plock játékosa is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik