Ribéryék nélkül is erősek lehetnek

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 16:59
null
Benzema (balra) és Nasri sem volt ott Dél-Afrikában, így elvileg ők is szerepet kaphatnak a norvégok ellen<br />(Fotó: Action Images)
Mint p&eacute;nteken meg&iacute;rtuk, Laurent Blanc, a francia labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott nemr&eacute;giben kinevezett sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nya egyetlen j&aacute;t&eacute;kost sem h&iacute;v meg a Norv&eacute;gia elleni felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sre azok k&ouml;z&uuml;l, akik szerepeltek a vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon, &eacute;s r&eacute;szt vettek a Franciaorsz&aacute;gban nagy visszatetsz&eacute;st keltő j&aacute;t&eacute;kossztr&aacute;jkban. A France Football &ouml;sszegyűjt&ouml;tt egy list&aacute;t, amelyen olyan j&aacute;t&eacute;kosok tal&aacute;lhat&oacute;ak, akik a szakvezető d&ouml;nt&eacute;se k&ouml;vetkezt&eacute;ben bizony&iacute;t&aacute;si lehetős&eacute;ghez juthatnak a norv&eacute;gok ellen.

A France Football által összeírt labdarúgók névsorát elnézve megállapítható, hogy Laurent Blanc még a „büntetésben lévő” játékosok nélkül is ütőképes válogatottat állíthat össze.  

A FRANCE FOOTBALL LISTÁJA 
Kapusok: Landreau (Lille), Frey (Fiorentina), Sorin (Auxerre)
Védők: Fanni (Rennes), Chalmé (Bordeaux), Ciani (Bordeaux), Rami (Lille), Mexes (Roma), Boumsong (Lyon), Sakho (PSG), Koscielny (Arsenal), Trémoulinas (Bordeaux), Cissokho (Lyon), M'Bengue (Toulouse), Debuchy (Lille)
Középpályások: L. Diarra (Real Madrid), Sissoko (Toulouse), Mavuba (Lille), Be. Cheyrou (Marseille), Balmont (Lille), Pedretti (Auxerre), Ait-Fana (Montpellier), M'Vila (Rennes), Nasri (Arsenal), Cabaye (Lille), E. Capoue (Toulouse)
Támadók: Ben Arfa (Marseille), Gameiro (Lorient), Rémy (Nice), Briand (Lyon), Ménez (AS Roma), Hoarau (PSG)

Számos remek játékos található a fentiek között, ráadásul még jó néhány olyan francia futballista akad Európában, aki szóhoz juthatna a Norvégia elleni meccsen. A csatársorban Louis Saha, Karim Benzema, Bafétimbi Gomis vagy akár David Trezeguet is szerepet kaphatna, a középpályán Mathieu Flamini neve hiányozhat többeknek, a hátsó sorban pedig például a Sevillát erősítő Julien Escudé is megállná a helyét.

A France Football listáján ott lévő Karim Ait-Fana neve valószínűleg nem sok magyar szurkoló számára ismerős, ám a 21 éves szélső tudásáról hamarosan közelebbről is meggyőződhetünk, hiszen a Montpellier színeiben pályára léphet a Győr elleni Európa-liga-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik