A Real Madrid tíz pontban magyarázza a De Gea-ügyet, az MU-ra mutogat

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 13:46
null
David de Gea ebben az átigazolási időszakban nem vált klubot (Fotó: AFP)
Angol és spanyol lapok arról számoltak be, hogy a Real Madrid nem fellebbez azért, hogy David de Geát megszerezzék a Manchester Unitedtől. Az ügylet meghiúsulásának hátteréről Florentino Pérez, a Real elnöke tízpontos közleményt adott ki.

 

Mint ismert, a spanyol profi labdarúgóliga megerősítette, hogy nem kapta meg időben a szükséges dokumentumokat helyi idő szerint hétfő éjfélig, ezért nem lehetett szentesíteni az átigazolást.

A Manchester United képviselői a Sky Sportsnak elmondták, minden szükséges dokumentumot elküldtek aláírva és időben, és ha szükséges, ezt bizonyítani is tudják. Hozzátették, a Real Madrid elismerte, hogy az ő hibájuk miatt adták be késve a kérelmet.

Arról is szóltak a hírek, hogy a Real Madrid a FIFA-hoz fellebbezett, de nem tűnt valószínűnek, hogy sikerrel jár, tekintve, hogy a nemzetközi szervezet csak nagyon indokolt esetben tesz kivételt.

A Sky nem sokkal korábban viszont már arról számolt be, hogy a királyi gárda beletörődött a helyzetbe, ezt pedig a spanyol lapok is megerősíteni látszanak.

Florentino Pérez,
a Real Madrid elnöke tízpontos közleményt adott ki arról, miért nem jött létre időben az átigazolás David de Gea ügyében a Manchester Uniteddel. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a Real Madrid közleményét.

1. A Manchester United hétfő reggelig nem volt hajlandó tárgyalni velünk.

2. Annak ellenére, hogy tudtuk, nehéz helyzet lesz, a Real belement abba, hogy egyeztessen De Gea megvételéről.

3. A United Navas helyzetétől is függővé tette az ügyletet, és felvette a kapcsolatot a kapus ügynökével.

4. A két klub gyorsan megállapodott, spanyol idő szerint 13.39-kor a Real elküldte a Manchester Unitednek a szerződéseket.


5. Nyolc órával később, 21.43-kor válaszolt a United,
hogy miket akar módosítani. Ezek jelentéktelen módosítások voltak, ezért a Real mindegyiket elfogadta.

6. Majd miután a Real aláíratta De Geával és Navasszal a szerződéseket, 23.32-kor elküldte a Unitednak, és arra várt, hogy a manchesteriek aláírása is rákerüljön a szerződésre.

7. A Manchester 23.53-kor tudott megállapodni Navas képviselőivel, és ekkor elküldte a kapusnak, hogy írja alá a szerződést.

8. Ezután a Manchester United 0.00-kor bevezette a TMS-be a De Gea-átigazolás részleteit, de Keylor Navas adatait nem, és aláírva elküldte a Real Madridnak. A Real 0.02-kor kapta meg a papírokat, megpróbálta felvinni a TMS-be, de ekkor már be volt zárva a rendszer.

9. 0.26-kor a TMS azt üzente a Realnak, hogy vigye fel De Gea adatait, mivel Angliában még nyitva van a piac, a Real ezért el is küldte abban a pillanatban a spanyol ligának, annak ellenére, hogy tudta, lejárt az idő.

10. Egyértelmű, hogy a Real Madrid minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy létrejöjjön ez a két átigazolás”
– olvasható Florentino Pérez közleményében.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik