Rafael Benítez: Még sok munka vár ránk

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 10:54
null
Újabb trófeával gazdagodott az Atlético Madrid (Fotó: Action Images)
Pénteken a Bajnokok Ligája-címvédő olasz Internazionale 2–0-ra kikapott a spanyol Atlético Madrid elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen. A vesztes együttes nyáron érkezett spanyol trénere, Rafael Benítez arról beszélt a találkozó után, hogy még sok munka vár csapatára. A milánóiak kapitánya, Javier Zanetti szerint „előbb-utóbb jönnie kell egy vereségnek". Az első gólt szerző és a meccs legjobbjának megválasztott José Antonio Reyes a találata miatt érzett boldogságát szavakban ki sem tudta fejezni, míg edzője, Quique Sánchez Flores szerint minden téren kiemelkedőt nyújtottak.

„Egyértelmű, hogy javulnunk kell – nyilatkozta Benítez a Rai Sportnak. – Nem volt sok időnk, hogy fizikailag felkészüljünk a szezonra, keveset edzettünk együtt. Még sok munka vár ránk ebből a szempontból. A meccs elején voltak lehetőségeink a gólszerzésre, két-három veszélyes helyzetet is kidolgoztunk, de nem értékesítettük azokat. Később a középpályán elveszítettük a mérkőzés irányítását, ott megnyíltunk, amit a veszélyesen kontrázó Atlético ki tudott használni."

„Előbb-utóbb jönnie kell egy vereségnek, ez most megtörtént velünk, mert az Atlético Madrid péntek este jobb volt nálunk – nyilatkozta Javier Zanetti. – De nem keresünk mentségeket. Bár jól játszottunk, veszítettünk, ez néha megesik egy csapattal. Nemrég kezdtük meg a felkészülést, nem vagyunk százszázalékos állapotban. A találkozón nagyon kiegyensúlyozott volt a játék, ám Reyes gólja felélénkítette a mérkőzést. Az új játékrendszerünknek ehhez a vereséghez semmi köze. Az új vezetőedzőnk nagyon magabiztos az új felállásban, és nekünk is annak kell lennünk. Természetes dolog, ha egy új tréner új ötletekkel áll elő – nekünk, játékosoknak az a dolgunk, hogy mindenben kövessük őt. Mostantól viszont már előre kell tekintenünk a bajnokságra, gondolatainkkal a következő találkozóra koncentrálva, és feltartott fejjel előre kell néznünk."

„Nagyon boldogok vagyunk, úgy érzem, minden téren kiemelkedőt nyújtottunk. Az Internazionale ugyan jól védekezett és jól játszott, de azt gondolom, így is megérdemelt a győzelmünk. Maicon a jobb oldalon okozhatott volna problémát, ám Simao Sabrosa és Álvaro Domínguez nagyszerűen kikapcsolta őt."

A szakvezető kitért együttese további céljaira: egy kupát mindenképpen akarnak még nyerni. Tudja, hogy nehéz lesz, de képesnek tartja rá alakulatát.

„Fontos dolognak tartom, hogy győztünk, mert szurkolóink a szeretetük miatt megérdemlik ezt a sikert – nyilatkozta a Reyes. – Nekünk olyan csapatunk van, amelyben ott a lehetőség a trófeák megszerzésére. Tudtuk, hogy nagyon komoly riválissal kell szembenéznünk, de azzal is tisztában voltunk, melyek azok az erősségeink, amelyek eredményre vezethetnek minket."

„Minden futballista arról álmodik, hogy gólt szerezzen egy döntőben. Nekem ez most teljesült, ami kielégített engem, ám nemcsak a találat, hanem a mérkőzés és a csapat miatt is boldog lehetek. Mert az elégedettségnek mindig több összetevője van. Amikor belőttem a gólomat, olyan boldogságot éreztem, amelyet szavakkal ki sem tudok fejezni."

„Nagyon jó ellenféllel kerültünk szembe, amely az előző szezonban Európa legjobb klubcsapata volt. Végig fölényben játszottunk – jó tudni, hogy vagyunk olyan erősek, hogy legyőzhessük az Intert" – mondta a mérkőzés után Fran Mérida, az Atlético középpályása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik