PSG: Thomas Tuchel az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 17:31
null
Thomas Tuchel lett a PSG vezetőedzője (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli Paris Saint-Germain labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy Thomas Tuchel lett az új vezetőedző. A német szakember kétéves szerződést kötött a párizsi együttessel.

 

A német és a francia sajtó már április elején tudni vélte, hogy Thomas Tuchel lehet a PSG vezetőedzője a nyártól (Unai Emery nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klub). A találgatásoknak hétfő délután véget vetett a francia klub, bejelentette, hogy a 44 éves szakember kétéves szerződést írt alá.

Tuchel párizsi stábjának összetételéről még nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de sajtóhírek szerint a német tréner Lőw Zsoltot szeretné egyik segítőjének.

„Öröm, büszkeség és nagy kihívás egy olyan nagyszerű klub, mint a Paris Saint-Germain vezetőedzőjének lenni – idézi a klub közleménye Tuchelt szerződése aláírása után. – Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a játékosokkal, akik a világ legjobbjai közé tartoznak. A stábommal mindent megteszünk majd a csapat sikeréért, beleértve a nemzetközi porondot is. Hatalmas lehetőség van ebben a keretben. Azt is nagyon várom, hogy megtapasztalhassam a Parc des Princes fantasztikus atmoszféráját."

Tuchel fiatalon, 27 évesen kezdte edzői pályafutását a Stuttgart U19-es csapatánál, majd hét évvel később az Augsburg második együttesét irányította. 2009-ben nevezték ki a Mainz vezetőedzőjévé, öt évig töltötte be ezt a posztot, itt együtt dolgozott többek között Lőw Zsolttal is. 2015 nyarán vette át a Borussia Dortmund irányítását, első szezonjában ezüstérmet nyert a csapattal a Bundesligában, a kupadöntőt a Bayern München ellen bukták el tizenegyesekkel. A BVB-t Német Kupa-győzelemig vezette a 2016–2017-es szezonban, amelynek végén távozott a klubtól. Az utóbbi egy évben nem volt csapata.

A PSG ebben az idényben mindent (bajnokság, kupa, ligakupa, szuperkupa) megnyert Franciaországban, a Bajnokok Ligájában viszont a nyolcaddöntő és a Real Madrid jelentette a végállomást a számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik