K. Zs. 2019.08.15 19:26 Frissítve: 2019.08.15 19:43

PSG: „Neymar hibákat követett el, de nincs kizárva a keretből”

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója szerint nincs előrelépés Neymar jövőjével kapcsolatban. Mint ismert, a nemzetközi sajtó a napokban arról cikkezett, hogy nemcsak a Barcelona, hanem a Real Madrid is érdeklődik a Párizsból elvágyódó brazil labdarúgó iránt.

„Neymar jó srác” (Fotó: AFP)

 

„Mindenki tudja, hogy folynak a tárgyalások, de azt kell mondjam, semmiféle előrelépés nincs az ügyben” – mondta szűkszavúan Leonardo csütörtökön a Radio Monte Carlónak, amely rákérdezett arra is, mi a véleménye a vasárnapi PSG-idénynyitó ideje alatt a párizsi lelátón megnyilvánuló Neymar-ellenességről.

„Neymar hibákat követett el. Tudják, korábban nem ismertem őt, de ahogy telnek a napok, kezdem kiismerni, és őszintén gondolom, hogy jó srác, akit jó emberek vesznek körül. Amit pedig a pályán tud, az egészen különleges” – hangzott a diplomatikus válasz.

Az említett hibák egyikeként – régebbi és újabb bírósági ügyei mellett – sorolja fel a L'Équipe francia sportnapilap Neymarnak azt a közelmúltbeli nyilatkozatát, amelyben karrierje legszebb emlékeként a „remontadát” jelölte meg, vagyis azt, hogy a párizsi 0–4 után a Barcelonával 6–1-re verték jelenlegi csapatát, és ezzel kiejtették a BL-ből.

Neymar a hétvégi francia bajnoki rajton nem lépett pályára, de Leonardo cáfolta az egészségi állapotát illető pletykákat („a világ legjobb sebészei vizsgálták meg az idény előtt, szerintük teljesen meggyógyult a lábközépcsonttöréséből”), és azokat a mendemondákat is, melyek szerint a brazilt kizárták a PSG keretéből.

„Ez téves információ, nincs kizárva a keretből. Egyéni munkát végez. Nem szabad elfelejteni, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgója, akinek még három év van a szerződéséből. A visszatérését minden szempontból elő kell készíteni.”

2019.09.13 21:13:28

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Mit csinál az UEFA media officere, s ki az a honfitársunk, aki már tíz éve dolgozik ebben a szerepkörben?

2019.09.14 22:29:27

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Kötényezésben voltunk olyan jók, mint a brazilok, míg cipőorral, azaz spiccel senki a világon nem lőtt akkora gólokat, mint azok, akik – mondjuk – a Sörgyár-pályán tanulták a futball ábécéjét.

2019.09.13 09:38:32

Minden más foci THURY GÁBOR

„Futballoztam, csajoztam, éltem az életemet. Jól ment. Még a macskám is homárt evett.”

2019.09.11 20:50:44

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A kérdés jó tempóban, úgy tetszik, néha igenis föltehető, ám ha a réveteg siránkozás, a sehova sem vezető düh vagy a felelősséget elhárító terméketlen nosztalgia – amolyan „önfertőzés”, ahogy Balczó András mondja – alkalma lesz az egész, akkor szigorúan kerülendő!

2019.09.11 12:06:10

Minden más foci FARKAS MÁTÉ

Politikai okokra vezethető vissza a legnagyobb streamingbotrány: az NBA, az NFL és az F1 is a károsultak között.