K. Zs. 2019.08.15 19:26 Frissítve: 2019.08.15 19:43

PSG: „Neymar hibákat követett el, de nincs kizárva a keretből”

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója szerint nincs előrelépés Neymar jövőjével kapcsolatban. Mint ismert, a nemzetközi sajtó a napokban arról cikkezett, hogy nemcsak a Barcelona, hanem a Real Madrid is érdeklődik a Párizsból elvágyódó brazil labdarúgó iránt.

„Neymar jó srác” (Fotó: AFP)

 

„Mindenki tudja, hogy folynak a tárgyalások, de azt kell mondjam, semmiféle előrelépés nincs az ügyben” – mondta szűkszavúan Leonardo csütörtökön a Radio Monte Carlónak, amely rákérdezett arra is, mi a véleménye a vasárnapi PSG-idénynyitó ideje alatt a párizsi lelátón megnyilvánuló Neymar-ellenességről.

„Neymar hibákat követett el. Tudják, korábban nem ismertem őt, de ahogy telnek a napok, kezdem kiismerni, és őszintén gondolom, hogy jó srác, akit jó emberek vesznek körül. Amit pedig a pályán tud, az egészen különleges” – hangzott a diplomatikus válasz.

Az említett hibák egyikeként – régebbi és újabb bírósági ügyei mellett – sorolja fel a L'Équipe francia sportnapilap Neymarnak azt a közelmúltbeli nyilatkozatát, amelyben karrierje legszebb emlékeként a „remontadát” jelölte meg, vagyis azt, hogy a párizsi 0–4 után a Barcelonával 6–1-re verték jelenlegi csapatát, és ezzel kiejtették a BL-ből.

Neymar a hétvégi francia bajnoki rajton nem lépett pályára, de Leonardo cáfolta az egészségi állapotát illető pletykákat („a világ legjobb sebészei vizsgálták meg az idény előtt, szerintük teljesen meggyógyult a lábközépcsonttöréséből”), és azokat a mendemondákat is, melyek szerint a brazilt kizárták a PSG keretéből.

„Ez téves információ, nincs kizárva a keretből. Egyéni munkát végez. Nem szabad elfelejteni, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgója, akinek még három év van a szerződéséből. A visszatérését minden szempontból elő kell készíteni.”

2019.08.17 23:22:59

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Párás szemmel idézzük Törőcsiket, Ebedlit, Kocsis Lajost. Ám az a rossz hírem, hogy a mai Újpestbe, Fradiba, Honvédba az edzőik valószínűleg nem tennék be őket.

2019.06.23 14:25:14

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Tottenhamnek sokba került egy fel nem vett telefon • Bozsik és a ruha, az újpesti legenda és a lakásátok.

2019.08.16 23:16:44

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Az elérhető klasszis hátvédek száma kevés, ráadásul értük klubjuk is mindent megtesz, így még jobban felmennek az árak.«

2019.08.15 18:21:44

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Mi a kellemetlenebb, ha a kocsmában a nénikémet egy ősi mesterséggel hozzák kapcsolatba, s még a vélt származását is felemlegetik, vagy ha szó nélkül pofán vernek, esetleg széttörnek egy sörösüveget a fejemen?