Premjer-liga: Dzsudzsákék edzője nemet mondott Dubaira

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 11:54
Az Egyesült Arab Emírségekből volt ajánlata Dan Petrescunak, az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva vezetőedzőjének, ám ő nemet mondott az al-Naszrnak. A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató moszkvai labdarúgócsapat trénere az eredményekkel indokolta döntését.

Walter Zenga távozása óta keresi új edzőjét az al-Naszr, a hírek szerint Dan Petrescuval már szinte mindenben megegyeztek, csütörtökön akarták véglegesíteni a szerződést. A román tréner azonban szerdán tárgyalóasztalhoz ült a Dinamo Moszkvával, a klub vezetői pedig százszázalékos támogatásukról biztosították őt, így a maradás mellett döntött.

„Két évig még szerződés köt a Dinamo Moszkvához, remélem, ki is töltöm, csak az eredményeken múlik. Nem akarok egy olyan klubhoz menni, ahol nem számítanak az eredmények. Több ilyen ajánlatot is elutasítottam. Mesés fizetésem van, hátradőlhetnék, és élvezhetném az életet. Ennél azonban kicsit többet akarok elérni az életben" – mondta jövőjével kapcsolatban a román Digi Sportnak Dan Petrescu, hozzátéve: a moszkvai klub nincs túl jó anyagi helyzetben, ezért többnyire lejárt szerződésű játékosokkal erősíthet.

Nyikolaj Pirnau klubvezető a The Nationalnak megerősítette: nem akarják, hogy Petrescu elmenjen, maradni fog a Dinamo Moszkvánál. A játékosok is elégedettek a munkájával, erős csapatot építhet a következő szezonra.

A Dinamo a hetedik helyen zárt a 2012–2013-as idényben a Premjer-ligában, így nem jutott ki az európai kupaporondra.

A hírek szerint Petrescu kivásárlási ára 12 millió euró. Az al-Naszr – amelynek Mircea Rednic személyében volt már román edzője – új tréner után néz, a jelöltek között van Bernd Schuster és Mano Menezes is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik