Al-Naszr: „A szaúdi liga erősebb, mint az MLS” – C. Ronaldo, miután Messiről kérdezték

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 08:11
null
Cristiano Ronaldo a hétfői mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Cristiano Ronaldo szaúdi-arábiai csapata, az Európában edzőtáborozó Al-Naszr 5–0-s vereséget szenvedett a spanyol Celta Vigótól hétfő késő este. A felkészülési mérkőzés után nem csak a pályán történtekről kérdezték a világklasszis portugál labdarúgót.

 

„A terv az volt, hogy az első félidőt töltöm a pályán. A Benfica ellen talán már hatvan-hetven percet játszom – harangozta be a csütörtöki meccset Cristiano Ronaldo. – Hatékonyabb, ha elvégezzük a finomhangolást, és a gépezetet lépésről lépésre fűtjük fel.”

Ronaldo az első félidőt töltötte a pályán, az 54. percben lecserélték Marcelo Brozovicot is, ráadásul az egyik szaúdi játékos piros lapot kapott azokban a percekben. A mérkőzés akkor még 0–0-ra állt, aztán a csúcsformától még szintén messze lévő vigóiak beindultak, és öt góllal tették emlékezetessé új edzőjük, Rafa Benítez bemutatkozását.

ÍZELÍTŐ RONALDO CELTA ELLENI JÁTÉKÁBÓL


Cristiano Ronaldo néhány nappal ezelőtt már nyilatkozott a szaúdi liga erejéről, a téma természetesen ezúttal is napirenden volt.

„Száz százalékban az ideigazolásomnak köszönhető, hogy most özönlenek az új játékosok a szaúdi ligába. Ez tény. Amikor a Juventusba szerződtem, az olasz liga halott volt, aztán az aláírásom után… újjáéledt! Ha Cristiano odaigazol valahová, ama bajnokság iránt megnő az érdeklődés” – szemezgetett Fabrizio Romano a portugál klasszis nyilatkozatából.


„Sok kritikát kaptam, amikor Szaúd-Arábiába igazoltam, és mi történik most? Utat nyitottam, és csak jönnek, csak jönnek a futballisták, s messze nincs még vége. Egy év múlva ilyenkor a szaúdi bajnokság már erősebb lesz, mint a török vagy a holland.”

Kérdés hangzott el arról is, miért nem igazolt Cristiano Ronaldo ugyanúgy az észak-amerikai profi bajnokságba, mint Lionel Messi.

„A szaúdi liga erősebb, mint az MLS – zárta rövidre a témát Ronaldo, majd az európai futballról is megosztott néhány keresetlen szót. – Száz százalék, hogy többé nem igazolok európai csapatba. Egyrészt harmincnyolc éves vagyok, másrészt az európai futball sokat veszített az értékéből. Az egyetlen igazi liga az angol, a Premier League ma is kiválóan működik, utcahosszal előzi meg az összes többi európai bajnokságot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik