Női foci: a Hangya a hetedik világbajnokságára készül

Vágólapra másolva!
2019.05.16. 21:30
A brazil Miraildes Maciel Mota, sportági becenevén Formiga számára az idei lehet a hetedik női labdarúgó-világbajnokság, amelyen pályára lép, miután ismét elfogadta a meghívást a válogatottba.

Oswaldo Fumeiro Alvarez szövetségi kapitány, azaz ismertebb nevén Vadao csütörtökön, a kerethirdetés után elmondta, tavalyelőtti kinevezése óta az volt az egyik legfontosabb feladata, hogy visszacsábítsa a tapasztalt középpályást a nemzeti együttesbe. Formiga – magyarul Hangya – 2016-ban csúcstartóként, több mint 160 mérkőzés után mondta le a szereplést a válogatottban.

Mota csak az első, 1991-es világbajnokságon nem szerepelt, azóta mind a hat tornán részt vett, 1999-ben bronz-, 2007-ben ezüstérmes lett. A japán Szava Homare ugyancsak hat vb-részvétellel büszkélkedhet, és bár egy esztendővel fiatalabb, mint a brazil játékos, 2015-ben visszavonult. A férfiaknál öt vb-szereplés a rekord.

„Már 41 éves vagyok, és itt a lehetőség, hogy a hetedik világbajnokságomon játszhassak! Ugyanúgy izgulok, mint az első alkalommal, és ugyanúgy vágyom a győzelemre” – mondta Mota, aki annyira népszerű Brazíliában, hogy már képregényben és rajzfilmben is szerepelt.

A brazil csapatot nem sorolják a június 7. és július 7. között Franciaországban sorra kerülő vb esélyesei közé, mivel augusztus eleje óta sorozatban kilenc vereségnél tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik