Női vb: Nigéria tartotta magát, de tizenegyesekkel Anglia ment tovább

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 12:44
null
Nigéria megizzasztotta az angolokat (Fotó: Twitter/Lionesses)
A női labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében a vártnál nagyobb csatában, 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel ejtette ki Anglia Nigériát.


Az angolok már a vb kezdete előtt a torna egyik legnagyobb esélyesének számítottak és ezt a csoportkörben rendre alá is támasztották, hiszen veretlenül, nyolc szerzett és egyetlen kapott góllal jutottak be a legjobb 16 közé.

Mindezek ellenére az eddig egyetlen győzelmet begyűjtő nigériai válogatott mégis összeszedettebb volt a találkozó első felében. Ugyan kevesebbet volt náluk a labda, de több minőségi helyzetet tudtak kialakítani, mint a szigetországiak, és hátul is szépen tartották magukat.

A második játékrészben azonban gyorsan összekapták magukat az angolok és egyre gyakrabban jutottak el Nigéria kapujáig. Hiába a sok lehetőség, gól egyikből sem lett, így következhetett a hosszabbítás – amit az angolok már csak tíz emberrel kezdhették meg, hisz a 86. percben kiállították az egyik legkiemelkedőbb játékosukat, Lauren Jamest, mert szándékosan rálépett a földön fekvő ellenfelére.

JAMES SZABÁLYTALANSÁGA


A folytatásban sem változott a játék képe, egyik csapat sem tudott igazán veszélyesnek lenni, így a tizenegyesek döntöttek. Mindkét válogatott első próbálkozása elkerülte a kaput, azt követően azonban az angolok már nem hibáztak többet, míg a nigériai Michelle Alozie felé lőtte a büntetőjét, így – ugyan nehezebben, mint várták – az angol válogatott jutott a legjobb nyolc közé.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

Anglia–Nigéria 0–0, tizenegyesekkel 4–2

KÉSŐBB
Ausztrália–Dánia 2–0 (Foord 29., Raso 70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik