HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.07.30 22:41 Frissítve: 2017.07.30 22:58

Női Eb: Ausztria tovább menetel; Anglia is a négy között

A hollandiai női labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében a torna meglepetéscsapata, Ausztria tizenegyespárbajban megverte Spanyolországot, míg Anglia az immáron ötgólos Jodie Taylor találatával 1–0-ra legyőzte Franciaországot.

 

Az Eb-újonc Ausztria tovább folytatja menetelését (Fotó: AFP)

A C-csoport élén végző Ausztria olyan meggyőzően teljesített a csoportkör során, hogy joggal pályázott a négy közé jutásra is. Ehhez a D-csoport második helyezettjét, Spanyolországot kellett legyőznie.

Ugyan az ibériaiak jóval többször próbálkoztak, mint az Eb-újonc, nem tudtak betalálni a rendes játékidőben, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban sem, így 0–0-s végeredmény után kezdődhetett a tizenegyespárbaj. Két hibátlan kör után az osztrák Manuela Zinsberger kivédte Silvia Maseguer lövését, a hátralévő két körben pedig már nem hibázott Ausztria, ezzel kiharcolta az elődöntőbe jutást.

A negyeddöntő legjobban várt összecsapásán Anglia a nagy rivális Franciaországgal találkozott. A szigetország válogatottja a csoportkörben 10-szer volt eredményes, káprázatos formáját tekintve ezen a meccsen is esélyesnek számított.

A vb-bronzérmes győzelméhez ezúttal egy találat is elég volt, amelyet az immáron 5 gólos Jodie Taylor szerzett a 60. percben. 1–0

Mint arról beszámoltunk, a szombatról vasárnapra halasztott mérkőzésen Dánia 2–1-gyel búcsúztatta a 22 éve uralkodó Németországot.

Az elődöntőben Dánia–Ausztria és Hollandia–Anglia mérkőzést rendeznek.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
NEGYEDDÖNTŐ
Ausztria–Spanyolország 0–0 – 11-esekkel 5–3

Anglia–Franciaország 1–0 (J. Taylor 60.)
Korábban
Németország–Dánia 1–2 (Kerschowski 3., ill. Nadim 49., Nielsen 83.)
Szombaton

Hollandia–Svédország 2–0 (Martens 33., Miedema 64.)

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.