HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.07.29 23:18 Frissítve: 2017.07.30 00:06

Női Eb: az özönvízszerű esőzés miatt elhalasztották Marozsánék meccsét – képek

A Rotterdamot sújtó hatalmas esőzések miatt az UEFA vasárnapra halasztotta a Németország–Dánia negyeddöntőt a női labdarúgó Európa-bajnokságon. A másik ágon a házigazda hollandok az olimpiai ezüstérmes svédek legyőzésével bejutottak a legjobb négy közé.

Ilyen pályán nem lehet futballmeccset rendezni (Fotók: AFP)

 

A címvédő németek és a dánok összecsapását Kulcsár Katalin vezette volna, de a találkozót az özönvízszerű esőzések miatt vasárnap délre halasztották. A csapatok a bemelegítéssel még megpróbálkoztak, ám hamar kiderült, hogy a rotterdami Sparta Stadion talaja alkalmatlan a játékra. A németeknél a kezdőcsapatban kapott (volna) helyet a magyar származású Marozsán Dzsenifer.

Hiába tettek meg mindent a pályamunkások és az önkéntesek
Reménytelen helyzet
Steffi Jones, a németek szövetségi kapitánya is segédkezett
Az egyik önkéntes fiú megpróbált kitámasztani

A másik ágon a hollandok 2–0-ra megverték az olimpiai ezüstérmes svédeket, így készülhetnek történetük második Eb-elődöntőjére. A házigazda az első félidőben Lieke Martens szabadrúgásával került előnybe, majd a szünet után egy szépen felépített támadás végén betalált a 21 esztendős Vivianne Miedema is, aki 55. válogatott meccsén 42-edszer volt eredményes.

Az oranje az elődöntőben az Anglia–Franciaország párharc győztesével csap össze.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Negyeddöntő
Hollandia–Svédország 2–0
(Martens 33., Miedema 64.)
Németország–Dánia – vasárnapra halasztva

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.