Női Eb: véget ért a németek 22 éves uralkodása, Marozsánék búcsúztak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 14:51
null
Dán öröm, német bánat (Fotó: AFP)
Dánia egy elképesztő potyagól után hátrányból fordítva 2–1-re nyert a címvédő Németország ellen a Hollandiában zajló női labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A torna meglepetéscsapata, Ausztria tizenegyespárbajban megverte Spanyolországot, míg Anglia az immáron ötgólos Jodie Taylor találatával 1–0-ra legyőzte Franciaországot.

A Rotterdamot sújtó hatalmas esőzések miatt az UEFA vasárnapra halasztotta a mérkőzést, ami úgy tűnik, hogy a toronymagas esélyesnek számító németeket zavarta meg jobban. Pedig a magyar származású Marozsán Dzseniferrel felálló címvédő már a 3. percben megszerezte a vezetést egy nem mindennapi kapusbakinak köszönhetően.

Összefoglaló a potyagóllal



Dánia azonban, melynek győzelmére hétszeres pénzt fizettek a fogadóirodák, a második félidőben fordított és 2–1-es sikerével bejutott az elődöntőbe. A találkozót egyébként Kulcsár Katalin vezette.

A női Eb-ket nézve a németek búcsúja szenzációval ér fel, hiszen 22 éve voltak regnáló bajnokok, vagyis 1995-től kezdve az összes kontinenstornát ők nyerték meg, de összesen is csupán három olyan viadalt rendeztek, melyen nem végeztek az első helyen.

Ez lesz a negyedik.

A C-csoport élén végzőAusztriaolyan meggyőzően teljesített a csoportkör során, hogy joggal pályázott a négy közé jutásra is. Ehhez a D-csoport második helyezettjét,Spanyolországot kellett legyőznie.

Ugyan az ibériaiak jóval többször próbálkoztak, mint az Eb-újonc, nem tudtak betalálni a rendes játékidőben, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban sem, így 0–0-s végeredmény után kezdődhetett a tizenegyespárbaj. Két hibátlan kör után az osztrák Manuela Zinsberger kivédte Silvia Maseguer lövését, a hátralévő két körben pedig már nem hibázott Ausztria, ezzel kiharcolta az elődöntőbe jutást.

A negyeddöntő legjobban várt összecsapásánAngliaa nagy riválisFranciaországgaltalálkozott. A szigetország válogatottja a csoportkörben 10-szer volt eredményes, káprázatos formáját tekintve ezen a meccsen is esélyesnek számított.

A vb-bronzérmes győzelméhez ezúttal egy találat is elég volt, amelyet az immáron 5 gólos Jodie Taylor szerzett a 60. percben.1–0

Az elődöntőbenDánia–AusztriaésHollandia–Angliamérkőzést rendeznek.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Negyeddöntő
Németország–Dánia 1–2 (Kerschowski 3. ill., Nadim 49., Nielsen 83.)
Ausztria–Spanyolország 0–0 – 11-esekkel 5–3
Anglia–Franciaország 1–0
(J. Taylor 60.)
Szombaton
Hollandia–Svédország 2–0(Martens 33., Miedema 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik