NL: CR-t és Joao Félixet is nevezik a portugálok a négyes döntőre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 16:28
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót, valamint a nagy tehetségnek tartott Joao Félixet is nevezik a portugálok a labdarúgó Nemzetek Ligája hazai rendezésű négyes döntőjére.

A Juventus 34 éves sztárja tavaly a világbajnokságot követően nem játszott a nemzeti együttesben, így az NL őszi selejtezőjében sem lépett pályára. A Fernando Santos szövetségi kapitánnyal kötött megállapodás értelmében azonban idén már rendelkezésre állt a 156-szoros válogatott játékos, aki így nem hagyja ki a hazai rendezésű tornát sem.

Ugyancsak ott lesz a portugáloknál a Benfica nagy tehetségként elkönyvelt támadója, a 19 éves Joao Félix, aki nagyszerű klubszezonjával hívta fel magára a figyelmet.

A négyes döntő első elődöntőjében június 5-én a házigazda portugál válogatott a svájci csapattal találkozik, míg másnap Hollandia Angliával csap össze. A két győztes június 9-én mérkőzik meg egymással a trófeáért.

Az először kiírt Nemzetek Ligájában a négyes döntőbe a legerősebb, A-osztály négy csoportgyőztese került.

Portugália kerete a Nemzetek Ligája négyes döntőjére
Kapusok: Beto (Göztepe), Rui Patrício (Wolverhampton Wanders), José Sá (Olympiakosz)
Védők: Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund), Mário Rui (Napoli), Rúben Dias (Benfica), José Fonte (Lille), Pepe (Porto), Nélson Semedo (Barcelona), Joao Cancelo (Juventus)
Középpályások: Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Betis), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Porto), Pizzi (Benfica), Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers)
Támadók: Rafa Silva (Benfica), Goncalo Guedes (Valencia), Bernardo Silva (Manchester City), Joao Félix (Benfica), Diogo Jota (Wolverhampton Wanderers), Cristiano Ronaldo (Juventus), Dyego Sousa (Braga)
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

NEMZETEK LIGÁJA
A PORTUGÁLIAI NÉGYES DÖNTŐ MENETRENDJE
2019. június 5.:
Portugália–Svájc (Porto)
2019. június 6.: Hollandia–Anglia (Guimaraes)
2019. június 9.: a 3. helyért, Portugália/Svájc–Hollandia/Anglia (Guimaraes)
2019. június 9.: döntő, Portugália/Svájc–Hollandia/Anglia (Porto)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik