Nemzetek Ligája: az olaszok hazai döntetlennel kezdtek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.07. 22:41
null
Robert Lewandowski segítő szándékkal közelít Mario Balotellihez (Fotó: AFP)
Lengyelország labdarúgó-válogatottja sokáig vezetett, de a hajrában Olaszország egy tizenegyessel 1–1-es döntetlenre mentette a két csapat péntek esti mérkőzését a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában.

Az első félidőben a lengyelek futballoztak veszélyesebben, Gianluigi Donnarumma kétszer is nagyot védett – előbb a középen kiugró Robert Lewandowski, majd Grzegorz Krychowiak közeli lövését hárította vetődve. Odaát Federico Bernardeschi lőtt mellé ígéretes helyzetben.

A 40. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Jorginho elveszítette a labdát a saját 16-osa közelében, a lengyelek újra előrelendültek, Lewandowski balról beadott, az őrizetlenül berobbanó Piotr Zielinski pedig kapásból, jobbal a kapu bal oldalába bombázott (0–1).

Egy kis stat: az olaszok sorozatban a hatodik mérkőzésükön kaptak gólt.

ZIELINSKI GÓLJA

A második félidőben a kontrákra spekuláló lengyelek egyetlen ellencsapása sem hozott eredményt, és a 78. percben góllá érett a hazai fölény: Jakub Blaszczykowski bevállalt egy kockázatos szerelést a 16-oson belül, de nemcsak a labdát, hanem a nem sokkal korábban becserélt Federico Chiesa lábát is vitte – tizenegyes! A büntetőt Jorginho magabiztosan értékesítette (1–1).

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT

OLASZORSZÁG–LENGYELORSZÁG 1–1 (0–1)
Bologna. Vezette:
Zweyer (német)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Zappacosta, Bonucci, Chiellini, Biraghi – Gagliardini, Jorginho, L. Pellegrini (Bonaventura, a szünetben) – Bernardeschi, Balotelli (Belotti, 62.), Insigne (Chiesa, 71.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Bereszynski, Glik, Bednarek, Reca – Blaszczykowski (Pietrzak, 80.), Krychowiak, Klich (Szymanski, 56.), R. Kurzawa – Zielinski (Linetty, 66.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Jerzy Brzeczek
Gólszerző: Jorginho (78. – 11-esből), ill. Zielinski (40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik