nemzetisport.hu 2018.12.18 22:37 Frissítve: 2018.12.18 23:48

MLS: újabb magyar Kansas Cityben, Baráth aláírt – hivatalos

Újabb magyar futballista szerződött a tengerentúlra, azon belül is a Sporting Kansas Citybe: a klub bejelentette, hogy szerződtette Baráth Botondot.

Baráth Botond szombaton, az Újpest ellen még magára öltötte a Honvéd mezét, kedden viszont a Kansas City bejelentette az érkezését (Fotó: Török Attila)

 

Mint arról vasárnap beszámoltunk, a magyar válogatott védő nem hosszabbította meg a Budapest Honvédnál december 31-én lejáró szerződését, hanem eldöntötte, hogy légiósnak áll. Az NB I-ben 2012-ben mutatkozott be, azóta 159 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, hat gólt szerzett.

Bár izraeli lehetőségekről is hallani lehetett, végül egészen más irányba indul a játékos: a legmagasabban jegyzett tengerentúli profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar idő szerint kedd este bejelentette Baráth érkezését. A magyar válogatott labdarúgó 2020-ig szóló kontraktust kötött, amely egy évvel meghosszabbítható.

A 26 éves játékos Németh Krisztián és Sallói Dániel után a csapat harmadik magyar játékosa lesz – január elsejétől lesz a keret tagja, ha a vízummal és az átigazolási ügyintézéssel is minden rendben halad.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.