NB I: Izraelbe hívják a Honvéd válogatott védőjét – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 10:28
null
Baráth (pirosban) válogatott védőként távozhat a Honvédtól (Fotó: Tumbász Hédi)
Az izraeli élvonalbeli bajnokság ötödik helyen álló Maccabi Netanya helyei sajtóhírek szerint a téli átigazolási időszakban szerződtetheti a Budapest Honvéd válogatott védőjét, Baráth Botondot.

A magyar válogatottban idén ősszel bemutatkozó 26 éves védő szerződése az év végén lejár a Honvédnál, így ingyen távozhat a kispestiektől, és az izraeli One beszámolója szerint már történtek tárgyalások Baráth megszerzéséért. Ugyanakkor rögzítsük a tényt: az izraeli légiósszabály szerint egy klubnál maximum hat külföldi játékost lehet alkalmazni és a Maccabi Netyana keretében jelenleg éppen ennyi szerepel, így valakit el kell engedni, ha Baráthot meg akarja szerezni a klub.

A Maccabi 13 forduló után a bajnokság ötödik helyén áll, 5 győzelem és vereség mellett 3 döntetlennel, 15 rúgott és 17 kapott góllal.

Baráth profi karrierje során eddig csak a Honvédban szerepelt: 2012 óta 158 élvonalbeli mérkőzésen 6 alkalommal volt eredményes.

Az átigazolási ügyekben mértékadó transfermarkt.de honlap 350 ezer euróra taksálja a háromszoros válogatott védő értékét, ám miután szerződése idén december 31-én lejár a Honvédnál, ezért januárban ingyen távozhat a klubtól.

Baráth Botond többszörös korosztályos válogatott volt, a felnőtt nemzeti csapatban idén októberben Észtország ellen mutatkozott be, s eddig összesen három alkalommal lépett pályára.

A walla.co.il szerint egyébként egy másik izraeli csapat, az Asdod is szerződtetné Baráthot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik