MLS: nemcsak Nikolics, hanem a Chicago is gödörben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 07:34
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire idegenben 3–1-re kikapott a Columbus Crew-tól, míg a Sallói Dánielt végig a soraiban tudó Sporting Kansas City 1–0-s vereséget szenvedett a címvédő Seattle Sounders vendégeként. Németh Krisztián (New England Revolution) és Stieber Zoltán (D. C. United) bemutatkozása új csapatában még várat magára, a D. C. United meccse ráadásul félbe is szakadt.

Nikolics Nemanja együttese, a Chicago Fire már a 13. percben megszerezte a vezetést a Columbus Crew otthonában Michael de Leeuw találatával, aki éppen a magyar csatárt megelőzve fejelt a kapuba. A hazaiak öt perccel később egyenlítettek, majd az utolsó húsz percben újabb két góllal a maguk javára fordították a meccset.Nikolics Nemanja együttese, a Chicago Fire már a 13. percben megszerezte a vezetést a Columbus Crew otthonában Michael de Leeuw találatával, aki éppen a magyar csatárt megelőzve fejelt a kapuba. A hazaiak öt perccel később egyenlítettek, majd az utolsó húsz percben újabb két góllal a maguk javára fordították a meccset.

A CHICAGO GÓLJA

A magyar válogatott következő két vb-selejtezőjét (is) kihagyó Nikolics sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésén nem lőtt gólt, míg a Chicago a legutóbbi öt MLS-fellépésén mindössze négy pontot gyűjtött, az előző négy összecsapásából pedig hármat elveszített – igaz, ebből az öt találkozóból négyszer idegenben játszott.

A Fire visszacsúszott a Keleti főcsoport harmadik helyére, a második pozícióba a New York City jött fel, amely idegenben 2–0-ra győzött a Los Angeles Galaxy ellen. A vendégek második találatát David Villa jegyezte, aki 18 góllal vezeti az MLS góllövőlistáját, kettővel megelőzve a 16-nál járó Nikolicsot.



A Sallói Dánielt végig a soraiban tudó Sporting Kansas City 1–0-ra kikapott a címvédő Seattle Sounderstől. Az SKC sincs jó formában, hiszen a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg – viszont bejutott a US Open-kupa döntőjébe.

Az MLS-be visszatérő Németh Krisztián nem lépett pályára a New England Revolutionben, amely 1–0-ra megverte a Vancouver Whitecapset, míg a Stieber Zoltánt egyelőre nélkülöző D. C. United meccse a hatalmas vihar miatt a 29. percben, 0–0-s állásnál félbeszakadt a Real Salt Lake ellen. A találkozót vasárnap folytatják.

MLS, ALAPSZAKASZ
Seattle Sounders–Sporting Kansas City 1–0
Toronto FC–Portland Timbers 4–1
D. C. United–Real Salt Lake – a 29. percben 0–0-s állásnál félbeszakadt
Columbus Crew–Chicago Fire 3–1
New York Red Bulls–Orlando City 3–1
FC Dallas–Colorado Rapids 0–0
New England Revolution–Vancouver Whitecaps 1–0
Philadelphia Union–Montreal Impact 0–3
Houston Dynamo–San Jose Earthquakes 3–0
Los Angeles Galaxy–New York City 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik