MLS: „Frank Lampard-napot” ünnepeltek – csak épp tévesen?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 22:32
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Citynél csütörtökön megünnepelték a „Frank Lampard-napot”, a legendás angol játékos 300. gólját ünnepelendő. A Sky Sports azonban kiderítette: az ünneplés elhamarkodott volt.

A New York City a DC Uniteddel találkozott a „Frank Lampard-napon”, azaz csütörtök este. A mérkőzés előtt Lampardot ünnepélyes keretek között megajándékozták egy 300-as számmal ellátott mezzel, és egy impozáns gyűrűt is kapott az angol – az amerikaiak ezzel köszöntötték a Chelsea ikonját, aki számításuk szerint elérte a háromszáz gólos álomhatárt.

Csakhogy az amerikaiak matekozásába egy kis hiba csúszott.

Lampardot méltón megünnepelték, csak épp túl korán? (Forrás: Sky Sports)
Lampardot méltón megünnepelték, csak épp túl korán? (Forrás: Sky Sports)

 

A Sky Sports utánanézett a statisztikának és kiderítette, hogy hiba történt a számolásban. A korábbi Chelsea-legenda 1999-ben még a West Ham játékosaként szerepelt egy Ligakupa meccsen az Aston Villa ellen, melyen kétszer is eredményes volt. A mérkőzést azonban meg kellett ismételni, ugyanis a „kalapácsosok” jogosulatlanul szerepeltették Emmanuel Omiyinmit.

A megismételt meccsen ugyan megint eredményes volt Lampard, ám csak egyszer, és mivel a New York-iak az első mérkőzést beleszámolták, a másodikat viszont nem – holott csak a másodikat kellett volna –, így hősünk az ünneplés pillanatában 300 találat helyett valójában „csak” 299-nél járt.

A történethez hozzátartozik, hogy a 38 éves játékos a DC United elleni két góljával valóban elérte a 300-as határt, csak azt így tulajdonképpen másfél órával korábban ünnepelték meg.

A Sky megkereste a New York Cityt, ám a klubtól nem kapott választ az esettel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik