Ligue 1: edzőváltás a Nantes-nál, visszatért a klublegenda

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 16:33
Nem sikerült jól a francia élvonalban szereplő Nantes számára a bajnoki rajt, hiszen a 8. forduló után a csapat egy győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel az utolsó előtti, 19. helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Ezért a klub vezetői az edzőváltás mellett döntöttek, és Miguel Cardoso helyett a játékosként klublegendának számító Vahid Halilhodzicot szerződtették vezetőedzőnek.

A 66 éves Halilhodzic hosszú pályafutása során klubedzőként dolgozott Franciaországban, Marokkóban, Törökországban, Szaúd-Arábiában és Horvátországban, míg szövetségi kapitányként irányította Elefántcsontpart, Algéria és Japán válogatottját. Utóbbi nemzeti csapattal kijutott a nyári világbajnokságra, ám áprilisban a szövetség menesztette, s azóta nem volt munkája.

A Nantes színeiben játékosként Halilhodzic 1981 és 1986 között 192 meccsen 111 gólt szerzett, s kétszer a francia élvonal gólkirálya lett. A klub most 2020 nyaráig élő szerződést kötött a bosnyák születésű világvándor trénerrel, akitől az élvonalbeli tagság megőrzését várja a vezetőség.

A klub edzőváltásról szóló közleménye szerint Halilhodzic már ma munkába áll, és vasárnap, a Bordeaux elleni bajnokin ő irányítja a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik