Életre szóló élmény Neymar tornáján – emelt fővel veszített a magyar csapat

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2018.07.21. 14:59
null
A svédek sem jelentettek problémát a Zsírkrétáknak
Szoros meccsen, a nyolcaddöntőben búcsúzott a magyar színeket méltón képviselő Zsírkréták a Neymar nevével hirdetett brazíliai tornán, és a vigaszra sem kellett sokáig várni: a srácok élőben láthatták a brazil klasszis trükkjeit. Babják Bence tudósítása a brazíliai Santosból.

 

Szikrázó napsütés, és a péntekihez képest nagyobb nézőszám várta a Red Bull szervezésében tető alá hozott Neymar Jr's Fivekispályás focitorna legjobb harminckét csapata közé jutó magyar Zsírkrétákat a szombati egyenes kiesés szakaszban. Az érdeklődés érthető, elvégre a férfi és a női mezőny győztes csapatát Neymar és baráti társasága hívja ki egy könnyed focizásra.

A Praia Grandéban rendezett fináléban brazil idő szerint reggel kilenckor az előző nap legjobb harmadikként továbbjutó svéd válogatott várt a BME-s egyetemistákra épülő magyar együttesre, amely pénteken százszázalékos mérleggel, és 16–0-ás gólkülönbséggel jutott tovább.

Nos, a magyar srácok ott folytatták, ahol péntek délben abbahagyták, az első másfél percben a svédek egyszer értek labdához: akkor, amikor eladták, Fábián Máté pedig megszerezte a vezetést. Az emberelőnybe kerülő – a torna Neymar kedvenc gyerekkori játékának szabályai szerint zajlik, ha az egyik csapat gólt lő, az ellenféltől kiáll egy játékos – Zsírkréták hamar megduplázta az előnyt, az első gól szerzője bátyjától, Gábortól kapott remek mélységi indítást, és nem hibázta el a ziccert. A széteső svédek hitehagyottá váltak, és Kalocsay Károly büntetője után végleg eldőlt a meccs. A kegyelemdöfést Weimenn Richárd és Dudás Dániel adta meg, a magyar együttes 5–0-ra győzött, a nyolcaddöntőben pedig az argentin csapat vár rá.

A svédek fizikailag erős játékosokból álltak, péntek este visszanéztük a meccseiket, úgyhogy nem lepett meg a stílusuk mondta Fábián Máté.A saját játékunkat játszottuk, nyugodtan passzolgattunk, az ellenfél alig ért labdához. Miután kétgólos előnybe kerültünk, éreztük, hogy megvan a meccs, de az argentin együttes ellen nehezebb feladata vár ránk. Még nem találkoztunk a dél-amerikaihoz hasonló erősségű csapattal, de bízom magunkban.”

 

Az argentinok elleni találkozó kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem talált fogást a másikon, sokáig igazi gólhelyzet sem alakult ki. Aztán egy kapura emelt lecsorgó labda után a játékvezető szerint a magyar védelem szabálytalanul szabadított fel, és ezért a szabályok értelmében büntetőt ítélt. Az argentinok nem hibázták el a lehetőséget, a félpályáról az üres kapuba gurult a labda, ám a Zsírkréták emberhátrányban is beszorította ellenfelét, a dél-amerikaiak csak az előny megtartására törekedtek. A hajrában esély is volt az egyenlítésre, ám a labda hiába csorgott végig a gólvonal előtt, nem táncolt be a kapuba. A magyar srácok mindent kiadtak magukból, semmivel sem voltak gyengébbek a riválisnál, ám ezúttal a találkozó egyetlen gólja Argentína javára döntött.

A Zsírkréták viszont büszke lehet teljesítményére, a torna brazíliai döntőjében aratott négy 5–0-s győzelmére, és sokat elárul a csapat erejéről, hogy hat meccsen mindössze egyetlen gólt kapott, azt is büntetőből. A meccs képe alapján a nyolcaddöntőben is többet érdemelt volna, ám az élmény így is életre szólt: délután élőben láthatták a pályán szenzációsan trükköző Neymart.

„Összességében büszkék lehetünk a teljesítményünkre, a csoportmeccseken és a svédek ellen is jól játszottunk, sajnos Argentína ellen a meccs egyetlen gólja az ellenfél javára döntött – mondta Fábián Gábor, a Zsírkréták csapatkapitánya. – Az ellenfél remek taktikát választott, mi mindent beleadtunk, a hozzáállásunkra nem lehetett panasz. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk tovább menetelni, de köszönjük az otthonról érkező biztatásokat, és bízunk benne, hogy nem okoztunk csalódást.”

A magyar együttest búcsúztató Argentína egészen a döntőig menetelt, ott viszont alulmaradt Mexikóval szemben, míg a női mezőnyben a házigazda brazilok örülhettek a végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik