Neymar várja a magyarokat

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 22:05
null
Magyarok a brazil tengerparton
Már Brazíliában hangolódik a Neymar Jr's Five döntőjére a legjobb kispályás magyar csapat, amelynek játékosai szombaton akár a brazil csillag ellen is pályára léphetnek.

 

 

Csöndesen morajló tenger, kellemes időjárás, és gömbölyded formák a santosi tengerparton.
Ennél idillikusabb helyszínt aligha találhattak volna a Red Bull által szervezett Neymar Jr's Five brazíliai döntőjének, ahol a magyar színeket a hazai selejtezőket megnyerő Zsírkréták nevű csapat képviseli. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kispályás csapatok a PSG ászának kedvenc gyerekkori szabályai szerint mérik össze tudásukat: két ötös csapat játszik egymás ellen, és ha valamelyik gólt lő, az ellenféltől kiáll egy játékos. A mérkőzések tíz percig tartanak, vagy ameddig valamelyik csapat teljesen el nem fogy. A magyar idő szerint péntek kora délután kezdődő fináléra 59 ország férfi, valamint 16 nemzet női csapata kvalifikálta magát, a győztes csapat pedig nemcsak aranyéremmel, hanem életre szóló élménnyel is gazdagodik: pályára léphet a jelenkori labdarúgás legfényesebb brazil csillaga ellen, aki baráti társaságával kihívja a győztest.

A felejthetetlen pillanatok az eredménytől függetlenül is garantáltak, ennek igazolásához elég volt végignézni a szerdán és csütörtökön a brazil tengerparton focizó magyar srácokon. A Dél-Amerikába eljutó együttes gerince a BME jelenlegi, vagy korábbi tanulója, néhányan a Műszaki Egyetem júniusban NB I-be jutó futsal csapatában szerepelnek, a baráti szálon kívül pedig más is összeköti őket: korábban egyikük sem járt Brazíliában. Sőt, a csapat legfiatalabb tagja, Rónaszéki Botond még repülőgépen sem ült a keddi utazás előtt. Kezdésnek nem is rossz…

A fiúk a közel tizenhárom órás repülőút, valamint két órányi buszozás után jutottak el szerdán a sportolók számára lefoglalt, mindent igényt kielégítő tengerparthoz közeli szállodába, hogy aztán az időeltolódás okozta nehézségeket kellemes húsz-huszonöt fok körüli hőmérsékletben, a finom szemcsés homokkal borított tengerparton pihenjék ki. Bár gömbölyded formákból szerdán és csütörtökön sem volt hiány, többnyire mégiscsak a labdán volt a fiúk szeme, akik az átmozgató foci után a hűsítő habokban mártóztak meg, majd az esti vacsora, és egy kis billiárd után nyugovóra tértek.
Csütörtök délelőtt a helyszínre érkező csapatok jelentős része már a tengerparton hangolódott a fináléra, a magyar fiúk pedig udvariasságból is jelesre vizsgáztak: amikor körben állva tették-vették egymásnak a labdát, a női angol csapat két tagja szeretett volna beállni közéjük, ők pedig készséggel maguk közé engedték őket. A két bikinis hölgynek mondjuk kevés férfi mondott volna nemet…



A reggeli hangolódást a kora délutáni sorsolás követte, ahol eldőlt, hogy a Zsírkrétákra az A-csoportban (brazil idő szerint) péntek délelőtt Jordánia, Egyiptom, Hongkong, valamint Németország legjobb amatőr kispályás együttese vár, a lebonyolítás szerint az ötös csoportok első két helyezettje, valamint a nyolc legjobb harmadik jut a szombati, egyenes kieséses szakaszba, ahol már Neymar szemei előtt bizonyíthatnak.

„Lenyűgöző, amit eddig láttunk Brazíliából, az óceán partján focizhatunk, hatalmas élmény, hogy itt lehetünk
– mondta Weimann Richárd, a Zsírkréták játékosa. – Mindenki igyekszik kiélvezni a pillanatot, mert nem sok amatőr sportolónak adatik meg, hogy a hobbija által ilyen messzire jusson. Jólesik belegondolni, hol is vagyunk ezekben a napokban. Eddig többnyire a pihenésről és az élményekről szólt a túra, de péntek reggeltől kezdve csak arra figyelünk, hogy a pályán a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Ami a sorsolást illeti, szerettünk volna délelőtt játszani, az A-csoporttal ez szerencsére megvalósult.”

A ceremóniát este a döntőt megnyitó hivatalos vacsora követte. Remélhetőleg a Zsírkréták –Andorka Kristóf, Dudás Dániel, Fábián Gábor, Fábián Máté, Kalocsay Károly, Rónaszéki Botond, valamint Weimann Richárd – pénteken az ellenfeleket is megeszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik