Koronavírus: hazaért a vuhani focicsapat, jöhet a – karantén

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 09:13
null
Hazatért a vuhani futballcsapat
Ha nem is Vuhanban, de már Kínában tartózkodik a Vuhan Zall labdarúgócsapat, amelynek spanyolországi téli edzőtáborozása a koronavírus-világjárvány miatt igencsak elhúzódott. A játékosokra kéthetes karantén vár.

 

A klub közleménye szerint „felejthetetlen és fáradságos” utazás után hétfőn a dél-kínai Sencsenben landolt a „szülőhaza ölelését” már nagyon váró vuhani labdarúgókat szállító repülőgép.

A megpróbáltatások ezzel persze még nem értek véget: az AFP beszámolója szerint a holtfáradt játékosoknak 12 órába telt, amíg a szigorított ellenőrzéseket végigjárva a reptérről eljutottak a szállodájukba. Ott viszont lesz idejük pihenni, ugyanis két hét karantén vár rájuk, hiszen a járványtól erősen sújtott helyről, Spanyolországból érkeztek.

A Sencsentől 1000 kilométerre fekvő Vuhanba még jó ideig nem térhetnek vissza, hiszen a világjárvány kiindulópontjának tekintett 11 milliós kínai nagyváros a betegség miatt szintén karanténban van, a ki- és beutazás tilos.

Mint beszámoltunk róla, a január végén Spanyolországba érkező vuhani csapat a koronavírus-járvány miatt rekedt Európában, ám vezetői most már úgy érezték, ideje hazatérniük, mert Kínát immár biztonságosabb helynek érzik az egészségük szempontjából.

A klub jelezte: a kéthetes sencseni karantén után a játékosok azonnal újra edzésbe állnak, hogy ha indul a bajnokság, készek legyenek a bevetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik