Koronavírus: a Vuhan inkább hazautazik Spanyolországból, „ott nagyobb a biztonság”

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 11:55
null
A Vuhan játékosai 2020 januárjában megérkeznek Málagába (Fotó: AFP)
Kínában már a Szuperliga újraindítását tervezik, a Vuhan vezetőedzője, José González szerint erre májusban kerülhet sor. Amellett, hogy megítélésük szerint Kína ma már biztonságosabb, a járvány első gócpontjának számító Vuhan csapatánál azzal is számolnak, mivel fertőzött helyről térnek haza, hetekig karanténban lehetnek odahaza – vagyis az idő nem nekik dolgozik, ha megfelelően fel akarnak készülni az idényrajtra.

 

Vuhanról jó ideig mindenkinek a koronavírus fog eszébe jutni.

Az élet iróniája, hogy a város élvonalbeli labdarúgóklubja a téli felkészülés során Spanyolországba utazott edzőtáborozni, és jó két hónappal ezelőtt ott is ragadt Madridban – a spanyol fővárosban, amely mára, Olaszországot nem számítva, az egyik legnagyobb európai gócpontja a vírusnak.

Az AP most arról számolt be, a vezetőség minden követ megmozgat azért, hogy végre elhagyhassák Spanyolországot, és hazatérhessenek, ott ugyanis úgy ítélik meg, sokkal nagyobb már a biztonság.

„Ennek az egésznek már vége Kínában, ott lecsengőben van a járvány – idézik José Gonzálezt, a csapat spanyol trénerét. – A Kínai Szuperliga vélhetően május elején el is tud rajtolni, s nekünk fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk erre. Amint visszaérünk Kínába, karanténba fognak helyezni minket, mert fertőzött helyről érkezünk. Szóval minél hamarabb el tudunk indulni, annál jobb.”

A Vuhan Zall eredetileg február közepén tért volna haza, ám akkor tombolt leginkább a járvány Kínában. Kényszerűségből úgy döntöttek, március végéig biztosan Spanyolországban maradnak. A vírus európai terjedése ezt a forgatókönyvet is átírta végül. „Kína már biztonságosabb.”

A kínai bajnokság eredetileg február 22-én rajtolt volna, ám a betegség miatt határozatlan ideig felfüggesztették a startot. A jelek szerint már készülnek az újrakezdésre ott is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik