Koronavírus: „Beszürkült a bőre” – ismét megszólalt Rüstü felesége

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 12:37
null
Rüstü Recberről továbbra sem érkeznek megnyugtató hírek (Fotó: AFP, archív)
Új információkat osztott meg a koronavírussal kórházban kezelt Rüstü Recber megpróbáltatásairól felesége, Isil a török médiában. Mint kiderült, a világbajnoki bronzérmes kapusnak még a bőre is elszíneződött, amikor a fertőzés tüneteitől szenvedett.

 

A 46 éves, korábbi kiváló labdarúgó múlt szombaton került kórházba koronavírus-fertőzéssel, a betegséget állítólag feleségétől kapta el – ami azért érdekes, mert Isil Recber a közösségi médiában arról számolt be, hogy az ő tesztje negatív eredményt hozott.

Rüstüt azóta is kórházban kezelik, állapota a keddi hírek szerint kritikus. Felesége ennek ellenére bizakodva nyilatkozott a török Fanatiknak, hozzátéve, hogy párja nagyon nehéz napokon ment keresztül.

„Az első hetvenkét óra kritikus volt, remélem, mostantól jobb napok várnak ránk – kezdte Isil. – Nagyon fontos, hogy az ember szervezetében idejében felismerjék a fertőzést. Rüstü napokon át lázas volt, és olyan tüneteket tapasztalt, amelyeket korábban még nem érzett és látott magán. Gyenge és fáradékony volt, étvágytalanságban szenvedett. A bőre és a szája beszürkült. Kapkodta a levegőt és folyamatosan köhögött. Nem tudott beszélni, a pulzusa pedig szabálytalan volt.”

Isil a nyilatkozatában továbbá köszönetet mondott azoknak, akik ezekben a nehéz időkben a családja mellett állnak.

Rüstü pályafutása során védett a Barcelonában, valamint a Fenerbahcéban és a Besiktasban is. Százhúsz fellépésével török válogatottsági rekorder. Első számú kapusa volt a 2002-es világbajnokságon bronzérmes török nemzeti együttesnek, és beválasztották a torna álomkeretébe. Pályafutását 2012-ben fejezte be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik