Kolumbia győzelemre váltotta emberfórját Costa Rica ellen

Vágólapra másolva!
2011.07.02. 22:31
null
Kolumbia győztes premierjével a csoport élére ugrott (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Argentínában zajló labdarúgó Copa América csoportkörének első fordulójában Kolumbia egygólos győzelemmel mutatkozott be, a vesztes Costa Rica sorsát nagyban megpecsételte, hogy a 27. perctől emberhátrányban játszott.

SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a 2011-es Copa Américát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A mérkőzés elején a kolumbiaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, Costa Rica védekezni kényszerült. A 15. és a 23. perc között három sárga lapot gyűjtötte be Costa Rica, de még ez sem hatott figyelmeztetőként: az amúgy 10-es mezben feszítő, beosztását tekintve csatár Randall Brenes a kiállítás sorsára jutott. Utóbbi a 27. percben nagy igyekezetében látványosan – igaz, inkább csak pechesen, mint durván – szállt bele kolumbiai ellenfelébe, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Az addig is mezőnyfölényben futballozó Kolumbia még inkább támadásra rendezkedett be, de vezető góljukat csak a szünet előtti pillanatokban tudta megszerezni. Akkor a Hertha légiósa, Adrián Ramos kapott egy pazar kiugratást a kezdőkörből, amit az ellenfél tizenhatosán belül megtolt, majd éles szögből a kifutó, elvetődő Costa Rica-i kapus mellett, alatt a hálóba lőtt.

A játék képe döntően a második félidőben sem változott. Kolumbia támadott, de ritka helyzeteiket rendre kihagyta, így játéka kicsit meddőnek bizonyult. A különben fegyelmezetten védekező Costa Rica a hajrában feltámadt, de erejéből néhány kontrára futotta csupán, amiben nem volt igazi gólveszély. Annál is inkább, mert legkésőbb a kolumbiai térfél közepén rendre elhaltak a próbálkozások.

KOLUMBIA–COSTA RICA 1–0


COPA AMÉRICA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
KolumbiaCosta Rica 10 (A. Ramos 45.)
KORÁBBAN
Argentína–Bolívia 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik