nemzetisport.hu 2015.12.20 16:40 Frissítve: 2015.12.20 17:10

Klub-vb: Suárez az MVP, Luis Enrique a Barca-stílust méltatta

Miután az FC Barcelona 3–0-ra legyőzte az argentin River Plate-et a klubvilágbajnokság döntőjében, Luis Enrique, a katalán csapat vezetőedzője a Barca-stílust emelte ki. A torna legjobb játékosának az öt gólt szerző Luis Suárezt választották meg.

 

„Mindenekelőtt gratulálok a Barcelonának a nagyszerű teljesítményért, rettentő erős ellenfél volt – nyilatkozta Marcelo Gallardo, a River Plate vezetőedzője a finálét követően. – A tervünk egészen Messi góljáig működött, utána szétestünk. Addig megnehezítettük a Barca dolgát, és ígéretesek voltak a támadásaink. Keserűséget érzek, bosszús vagyok, mert a vereség fáj, de persze értékelni kell a pozitívumokat, hogy eddig eljutottunk. A világ legjobb csapata ellen nem a legjobb formánkat nyújtottuk. A szurkolók fantasztikusak voltak, nincs miért szégyenkeznünk, el kell ismerni a Barca fölényét.”

„A futballban a jövő egyre kiszámíthatatlanabb, ezáltal egyre nehezebb a csúcsra jutni – így Luis Enrique, a Barcelona trénere. – Öt trófeát nyertünk az idén, teljesítettük a célunkat. Most mindenki kap néhány nap pihenőt, együtt lehet a családjával, utána újra munkába állunk és újabb serlegekért küzdünk. A játékosok tudják, ez nem lesz könnyű. Ez a Barca-sítlus, szórakoztató futballal minél több címet nyerni. Ezzel a szellemiséggel és ilyen kiváló játékosokkal ez lehetséges. A River Plate bátran futballozott, méltó ellenfél volt.”

A klubvilágbajnokság legjobb játékosának a két mérkőzésen öt gólt szerző Luis Suárezt választották meg.

„A legfontosabb a trófea megnyerése volt, ez volt az álmunk – mondta Suárez. – Jól ismerjük a dél-amerikai együtteseket, Messi góljáig jól tartotta magát a River Plate. Sok együttes egy diadal után képtelen a csúcson maradni, mi azonban mindig többre vágyunk. A világ legjobb csapata a miénk.”
 

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.