HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.05.20 14:47 Frissítve: 2018.05.20 14:48

Klub-vb: a Wellington képviselheti Óceániát decemberben

A Wellington labdarúgócsapata története során először képviselheti Óceániát a klubvilágbajnokságon, mivel vasárnap megnyerte a kontinentális Bajnokok Ligáját.

HIRDETÉS

 

Az új-zélandi együttes a döntő visszavágóján 4–3-ra nyert a fidzsi-szigeteki Lautoka vendégeként, így kettős győzelemmel, 10–3-as összesítéssel múlta felül riválisát.

A Wellington végső diadalával megszakította az elmúlt hét évben győztes, szintén új-zélandi Auckland City nagy sorozatát. Utóbbi összesen kilencszer játszott a klubvilágbajnokságon és 15 meccsen mindössze három sikert aratott.

A december 12. és 22. között az Egyesült Arab Emírségekben esedékes torna hét résztvevőjéből immár három csapat ismert: a Wellington mellett Közép- és Észak-Amerikát a mexikói Guadalajara, a házigazdákat pedig az al-Ain képviseli majd.

Európából a címvédő Real Madrid, vagy az FC Liverpool szerepelhet az eseményen, míg az afrikai, a dél-amerikai és az ázsiai résztvevőre novemberben derül fény.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS