Kína: Carlos Tévez túlsúlyos, nem számít rá az új edző

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 12:22
A kínai Sanghaj Senhua nemrég kinevezett új vezetőedzője, Vu Csin-kuj nyilatkozatában túlsúlyosnak nevezte a csapat legnagyobb klasszisának tartott Carlos Tévezt, hozzátéve, hogy az argentin addig nem jut játéklehetőséghez, amíg nem lesz megfelelő fittségi állapotban.

Tévez tavaly decemberben szerződött a kínai csapathoz, amelynél heti 610 ezer fontot vihet haza. A mesés fizetés ellenére az argentin támadó egyelőre nem azt nyújtja, amit a szurkolók elvárnak tőle, eddigi 15 mérkőzésén mindössze két gólt szerzett.

Bár sérülés is nehezítette, illetve nehezíti Tévez dolgát, a nemrégiben felépülő támadó korántsem tesz meg mindent annak érdekében, hogy megfelelő állapotba kerüljön: a hétvégén a Honan Csienje ellen 2–1-re elveszített találkozón kifütyülték Tévezt, akire addig nem számít az új edző, amíg össze nem kapja magát.

„A taktikai elképzeléseimről tájékoztatva lesz, de jelenleg nem számítok rá. Fizikailag nem áll készen, nem elég fitt ahhoz, hogy játsszon. Túlsúlyos, márpedig a csapatért és a játékosokért én felelek, így ha nem tudsz mindent megtenni, nincs értelme játszanod. Sok klasszissal dolgoztam már együtt, az összeállításnál azonban nem a futballisták hírnevét nézem” – mondta Vu Csin-kuj, akit a lemondását felajánló Gustavo Poyet helyére neveztek ki ideiglenesen.

Sajtóhírek szerinta Sanghaj Senhua kispadjára Luis Enrique, az FC Barcelona korábbi vezetőedzője a legnagyobb esélyes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik