Játékossors: Ronaldinho Mexikóban folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 10:29
null
Ronaldinho két évre írt alá Mexikóba
A mexikói élvonalban szereplő Querétaro labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását a korábbi aranylabdás játékos, Ronaldinho. Az Atlético Mineirótól távozó 34 éves világbajnok két évre kötelezte el magát a klubhoz.

 

„A szeretet miatt, amit itt mindig kaptam, Mexikót választottam. Nagyon motivált vagyok, hogy a Querétaróban szerepelhetek” – jelentette be a brazil játékos, aki Európában a PSG-ben, a Barcelonában és a Milanban játszott.

Érdekesség, hogy Ronaldinho ezzel bátyja, az őt menedzserként is képviselő Roberto de Assis nyomdokába lép, aki 1999 és 2000 között játszott a mexikói bajnokságban, az Estudiantes Tecosban. A 49-es mezszámot választó támadó – többek között Vavá, Didi és Bebeto után – a hetedik brazil lesz, aki világbajnokként szerződik Mexikóba.

A Querétaro hét forduló után a még épp rájátszást érő 8. helyen áll a 18 csapatos mexikói Aperturában, és célja, hogy megőrizze ezt a pozícióját. Az eredetileg 1950-ben alapított klub 2013-ban kiesett az élvonalból, de jogátruházás következtében végül első osztályú maradt az együttes, amelynek eddigi legnagyobb sikere három másodosztályú bajnoki cím. Ronaldinho aligha fogja egyedül érezni magát új csapatánál, hiszen négy honfitársa is szerepel ott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik