nemzetisport.hu 2017.09.29 11:47 Frissítve: 2017.09.30 22:26

Játékossors: illegális országba igazolt a nyáron a Fradinál edző védő

Meglepő helyre igazolt Emmanuel Eboué, a 79-szeres elefántcsontparti válogatott labdarúgó, aki korábban hét szezont töltött az Arsenalnál 2004 és 2011 között. A 34 éves védő a nyári felkészülési időszakban hosszabb időt a Ferencvárosnál töltött, és ugyan szó volt róla, hogy esetleg csatlakozik Thomas Doll csapatához, végül mégsem kötött egyezséget a zöld-fehérekkel. Az Arsenal után a Galatasarayban futballozó bekk most megtalálta új csapatát: az észak-ciprusi Türk Ocagi Limasolnál folytatja pályafutását.

Eboué a nyáron Vácon is megfordult (Fotó: Koncz György)

 

Szokatlan döntést hozott a bekk, hiszen Észak-Ciprus államát Törökországon kívül a világ egyetlen más országa sem ismeri el, sőt, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) egyenesen illegális országnak tartja a hivatalosan magát Észak-ciprusi Török Köztársaságnak nevező államot.

Miután nem egy hivatalosan elismert országról van szó, így természetesen Észak-Ciprus nem tagja az Európai Labdarúgó-szövetségnek sem, így a csapatok nem is indulhatnak a nemzetközi kupaküzdelmekben.

Eboué a Galatasaray után visszaigazolt Angliába, ám a Sunderland színeiben egy egyéves eltiltás miatt végül nem léphetett pályára – a játékos nem fizette ki korábbi ügynökét.

Az elefántcsontparti védő idén nyáron jó barátja, a Ferencváros fizioterapeutája, Peter Friar meghívására érkezett a zöld-fehérekhez, majd egy alkalommal részt vett a váciak egy edzésén is.

Nem Eboué az első ismert futballista az Észak-ciprusi bajnokságban: a korábbi 31-szeres kongói válogatott támadó Lomana LuaLua – aki Angliában a Newcastle, a Portsmouth és a Blackpool mezeit is magára húzta – május közepén igazolt a Merit Alsancak Yesilova gárdájához.

2020.06.30 13:12:44

Minden más foci MAROSI GERGELY

Robben „elődei”: Zsák Károlyt eltiltani sem lehet, Rivaldo fiával rohamoz, Milla telefonja megcsörren, Scholes elugrik új csukáért.

2020.07.01 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek nagy lépést tettek az európai kupaporondon való szereplés bebiztosítása felé.

2020.07.01 15:37:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A hazaiak sorozatban a negyedik 1–0-s győzelmüket aratták.

2020.07.01 00:06:50

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A hét szomszédos ország U20-as játékosai között összesen egy olyan futballistára bukkantam, akinek a Salzburg ékkövénél, Szoboszlai Dominiknál magasabb a piaci értéke.