Játékossors: illegális országba igazolt a nyáron a Fradinál edző védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 11:47
null
Eboué a nyáron Vácon is megfordult (Fotó: Koncz György)
Meglepő helyre igazolt Emmanuel Eboué, a 79-szeres elefántcsontparti válogatott labdarúgó, aki korábban hét szezont töltött az Arsenalnál 2004 és 2011 között. A 34 éves védő a nyári felkészülési időszakban hosszabb időt a Ferencvárosnál töltött, és ugyan szó volt róla, hogy esetleg csatlakozik Thomas Doll csapatához, végül mégsem kötött egyezséget a zöld-fehérekkel. Az Arsenal után a Galatasarayban futballozó bekk most megtalálta új csapatát: az észak-ciprusi Türk Ocagi Limasolnál folytatja pályafutását.

 

Szokatlan döntést hozott a bekk, hiszen Észak-Ciprus államát Törökországon kívül a világ egyetlen más országa sem ismeri el, sőt, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) egyenesen illegális országnak tartja a hivatalosan magát Észak-ciprusi Török Köztársaságnak nevező államot.

Miután nem egy hivatalosan elismert országról van szó, így természetesen Észak-Ciprus nem tagja az Európai Labdarúgó-szövetségnek sem, így a csapatok nem is indulhatnak a nemzetközi kupaküzdelmekben.

Eboué a Galatasaray után visszaigazolt Angliába, ám a Sunderland színeiben egy egyéves eltiltás miatt végül nem léphetett pályára – a játékos nem fizette ki korábbi ügynökét.

Az elefántcsontparti védő idén nyáron jó barátja, a Ferencváros fizioterapeutája, Peter Friar meghívására érkezett a zöld-fehérekhez, majd egy alkalommal részt vett a váciak egy edzésén is.

Nem Eboué az első ismert futballista az Észak-ciprusi bajnokságban: a korábbi 31-szeres kongói válogatott támadó Lomana LuaLua – aki Angliában a Newcastle, a Portsmouth és a Blackpool mezeit is magára húzta – május közepén igazolt a Merit Alsancak Yesilova gárdájához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik