Kleinheisler- és Gyurcsó-gólpassz, a Hajduk legyőzte az Eszéket

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.23. 17:45
null
Kleinheisler László (fehérben) is gólpasszt adott, de csapata kikapott a Hajduk Splittől (Fotó: nk-osijek.hr, archív)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 2. fordulójában az Eszék (NK Osijek) hazai pályán 2–1-re kikapott a Hajduk Splittől. A hazaiaknál Kleinheisler László 72 percet kapott, míg a vendégeknél Gyurcsó Ádám végigjátszotta a mérkőzést – ráadásul mind a két magyar válogatott futballista gólpasszt adott.

 

HORVÁT 1. HNL
2. FORDULÓ
NK Osijek–Hajduk Split 1–2 (Jugovic 43., ill. Jairo 34., Caktas 36. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A horvát bajnokság második fordulójában rangadót rendeztek: a Slaven Belupo elleni 0–0-s döntetlennel kezdő Eszék a nyitányon az Istra 1961-et 2–0-ra legyőző Hajduk Splitet fogadta. A hazaiaknál Kleinheisler László, a vendégeknél Gyurcsó Ádám lépett pályára kezdőként.

A mérkőzés meglehetősen laposan indult, az első félidő utolsó negyedórájában azonban felpörögtek az események. A 34. percben Gyurcsó tökéletes jobb oldali szabadrúgása után Jairo öt méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (0–1). Két perc sem telt el, megduplázta előnyét a Hajduk, Mijo Caktas magabiztosan értékesített egy kezezésért megítélt tizenegyest (0–2).

Az Eszék nem adta fel, és még az első félidőben szépített: a 43. percben Kleinheisler remek bal oldali szabadrúgása után a teljesen üresen érkező Vedran Jugovic két méterről a kapuba fejelte a labdát (1–2). A fordulás után az edzők cserékkel próbáltak frissíteni – Kleinheislert a 72. percben hozták le, Gyurcsó végigjátszotta a találkozót –, azonban egyik csapat sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani a második félidőben, így a Hajduk Split 2–1-re győzött, vagyis a második bajnokiját is megnyerte.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

94. perc: Véget ért a mérkőzés, a Hajduk Split 2–1-re legyőzte az Eszéket.

90. perc: Négy perc a ráadás.

89. perc: Juric rúgta fel Igor Silvát, ezért is járt a sárga lap.

88. perc: Csere a Hajduknál, Caktas helyére Dimitrov állt be.

87. perc: Spoljaric Ismajlinak taposott oda, villant a sárga lap.

84. perc: Csere mind a két oldalon, a hazaiaknál Zapert Spoljaric, a vendégeknél Jairót Mujakic váltotta.

76. perc: Hármas csere a Hajduknál, Cuic, Todorovic, Colina le, Nejasmic, Jakolis, Dolcek be.

72. perc: Kettős csere az Eszéknél, Ndockyt és Kleinheisler le, Grezda és Lopa be.

67. perc: Jairo sárgult be.

65. perc: Gyurcsó távoli szabadrúgása után a sorfalról pattant szögletre a labda.

61. perc: Gyurcsó bal oldali szöglete után nem alakult ki helyzet.

56. perc: Posavec időhúzásért kapott sárga lapot.

51. perc: Jairo kiugratása után Gyurcsó tüzelt kissé jobbról, de nem találta el a kaput.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben kettőt cserélt az Eszék, Pilj és Beljo helyét Bockaj, illetve Erceg vette át a pályán.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő,a szünetben 2–1-re vezet a Hajduk.

45. perc: Két perc a ráadás.

43. perc: GÓL! SZÉPÍTETT AZ ESZÉK! Kleinheisler remek bal oldali szabadrúgása után a teljesen üresen érkező Jugovic a hosszú oldalon, két méterről a kapuba fejelte a labdát. 1–2

36. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Caktas állt a labda mögé, és jobbal magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt. Ivusic jó irányba vetődött, de nem érhette el az erős és pontos lövést. 0–2

36. perc: Tizenegyest kapott a Hajduk! Jairo jobb oldali beadása után Loncar kétszer is blokkolt, a játékvezető szerint azonban másodszorra kézzel.

34. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A HAJDUK! Gyurcsó tökéletes jobb oldali szabadrúgása után Jairo öt méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 0–1

31. perc: Gyurcsó indítása hosszú volt Jairónak.

20. perc: Egy kiugratás után Posavec szerezte meg a labdát, Beljo viszont rácsúszott, ezért sárga lapot kapott. A kapust ápolni is kellett, de folytatni tudja a játékot.

19. perc: Gyurcsó bal oldali, kicsiben elvégzett szöglete után nem alakult ki helyzet.

16. perc: Gyurcsó jobbal, 25 méterről kísérletezett, de nem találta el a kaput.

13. perc: Egy bal oldali szabadrúgás után Beljo lőtt 16 méterről, de a labda elsuhant a jobb oldali kapufa mellett.

10. perc: Todorovic jobb oldali beadása veszélytelen volt.

5. perc: Kleinheisler bal oldali szöglete után Posavec húzta le a labdát az öt és felesen belül.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivusic – Igor Silva, Loncar, Majstorovic, Talys – Zaper, Jugovic, Kleinheisler, Pilj – Ndockyt, Beljo.

A Hajduk Split kezdőcsapata: Posavec – Todorovic, Ismajli, Vuskovic, Colina – Cuic, Juric, Dzsradi – Caktas – Gyurcsó, Jairo.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az NK Osijek–Hajduk Split mérkőzés a horvát bajnokság 2. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Hajduk Split ellen szerezné meg szezonbeli első bajnoki győzelmét az Eszék.

Egy ponttal kezdte a horvát élvonal 2020–2021-es idényét az NK Osijek, a Slaven Belupo ellen hatvan percet játszott emberhátrányban, és megtartotta a döntetlent. A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató csapat a második fordulóban szintén hazai pályán lép fel, ellenfele a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Hajduk Split lesz. A két magyar futballista közül utóbbi örülhetett jobban az első kört követően. Míg az eszéki középpályás csereként állt be, az előző évadot kölcsönben a Puskás Akadémiánál töltő spliti támadó az Istra ellen kezdőként lépett pályára, és a 2–0-s győzelemből góllal vette ki a részét.

S hogy mi várható vasárnap?

„A Hajduk mindig kellemetlen ellenfél – nyilatkozta a klub honlapjának az Osijek vezetőedzője, Ivica Kulesevic. Ez különösen az idénykezdetekre igaz, mivel jellemzően jól kapja el a rajtot. Szomorú, hogy ezen a várhatóan parázs mérkőzésen a szurkolóink nem lehetnek jelen. Az sem szól mellettünk, hogy több sérült játékosunk nemrég kezdte el az edzéseket, de kellő bátorsággal győzelmet arathatunk.”

HNK Hajduk Split

NK Osijek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik