Emberhátrányban szerzett ponttal kezdte az idényt az Eszék

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 19:51
null
Loncar (balra) erejéből is csak a védekezésre futotta (Fotó: nk-osijek.hr)
Elkezdődött a horvát bajnokság, az első fordulóban az eszékiek a Slaven Belupót fogadták, de mivel a meccs kétharmadát a csapatkapitányuk kiállítása miatt emberhátrányban játszották végig, az egy pontnak is örülhettek a gól nélküli mérkőzésen.

 

HORVÁT 1. HNL
1. FORDULÓ

NK Osijek–Slaven Belupo0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

Elkezdődött a 2020–2021-es idény a horvát bajnokságban, és az alig néhány hete befejeződött előző idény negyedikje, az NK Osijek kellemesnek ígérkező ellenfelet kapott, a kaproncai Slaven Belupót. Ehhez képest meglehetősen lagymatag iramban kezdődött a nézők nélküli eszéki stadionban a találkozó, viszont a vendégek valamelyest aktívabbak voltak.

A „nézőriasztó” első félidőben nem sűrűn forogtak veszélyben a kapuk, bár lövéseket azért fel lehetett jegyezni. Az igazi dráma azonban a 29. percben történt, amikor az Osijek csapatkapitánya, Mile Skoric egy teljesen fölösleges szabálytalanság után második sárga lappal kiállt. Innentől kezdve a hazaiak alig-alig tudtak támadni, a Slaven Belupo viszont vérszegény támadásokkal keserítette el a híveit.

A második félidő elején az eszékiek nekiugrottak a vendégeknek, hátha sikerül meglepni őket, és egy-két helyzetféleséget fel is tudtak mutatni. Aztán az 55. perctől átvette az irányítást a Slaven Belupo, a játék az eszéki térfélre helyeződött át, de hiába játszottak fölényben a vendégek, jórészt csak tanácstalanul passzolgattak a behúzódó védők előtt.

Érezte, aki látta a meccset, hogy ebből nem sok jó fog kisülni, gól nélkül is ért véget a meccs, amelynek a végén egy-egy pont azért csak jutott a csapatoknak. A nézőknek viszont semmi. 0–0

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek tíz emberrel harcolt ki döntetlent hazai pályán az NK Osijek. 0–0
85. perc:
Pályán Kleinheisler László is, aki sérülésből tért vissza a csapatába.
80. perc: Jobb oldali vendégszöglet után Knoll 12 méterről nem sokkal fejelt mellé.
75. perc: Goda tört be a tizenhatoson belülre, Igor Silva testtel ellökte, a bíró nem adott tizenegyest.
72. perc: Tanácstalanul passzolgat a Slaven Belupo az eszékiek térfelén, lövésig, helyzetig nem jutnak, nagyon szorosan védekeznek a hazaiak.
60. perc: Beszorult az Eszék a saját kapuja elé, egyre jobban kidomborodik az emberhátrány hátrányos oldala.
51. perc: Zaper fogta a fejét, mert egy jó beadás után akár be is fejelhette volna a hálóba a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, gólt nem láttunk, piros lapot igen. 0–0
38. perc: Etoundi
vett le egy labdát a tizenhatoson belül, gyorsan lőtt is, de nem elég erőset, így Ivusic megfogta.
29. perc: Skoric kiállt! A hazaiak csapatkapitányának már volt egy sárgája, most lerántotta a felezővonal közelében Godát, jogos sárga, és ezzel jött a piros is.
26. perc: Egy kapu elé ívelt labdára rosszul jött ki Ivusic, Etoundi fejéről viszont fölépattant a labda.
14. perc: Óriási Slaven Belupo-helyzet maradt ki. Előbb Etoundi püfölte a labdát Ivusicba, majd a kipattanót Brkovic zúdította rá 17-ről, de ez a próbálkozás elkerülte a kaput.
11. perc: Zaper pörkölt rá 19 méterről egy mellel elé tálalt labdát, de a vendégek kapusa, Filipovic szögletre mentett.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Az eszékiek fehér-kékben, a kaproncaiak tiszta feketében játszanak.

 

A KÉT EGYÜTTES KEZDŐCSAPATA:

OSIJEK:Ivušić – Silva, Majstorovic, Skorić, Talys – Jugovic, Zaper, Pilj – Ndockyt, Grezda, Spoljaric.

SLAVEN BELUUPO:Filipovic – Bogojevic, Bozic, Soldo, Goda, Lulić – Paracki, Bacelic-Grgic, Boakye –Etoundi, Brkovic.

ELŐZMÉNYEK

Huszonegy nappal az előző bajnoki idény utolsó fellépését követően szombaton máris az új évad első meccsét játssza a horvát élvonalban az NK Osijek. A legutóbb a negyedik helyen záró eszéki gárda a hetedik helyezett Slaven Belupót fogadja.

„Először is hitet kellett csepegtetnem játékosaimba, mert nekik is rendkívül fájdalmas volt lecsúszni a második helyről az utolsó játéknapon  –mondta a klubhonlapnak nyilatkozvaIvica Kulesevic,az eszékiek vezetőedzője.  – Sajnos még mindig vannak sérültjeink, de természetesen győzni akarunk a nyitányon.”

Hogy a sokáig bokasérüléssel bajlódó Kleinheisler László pályára lép-e az NK Osijekben, nem tudni, lapunknak adott interjújában kedden elmondta: a szakmai stáb döntésén múlik a bevetése, ő legszívesebben már futballozna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik