Hollandia: Louis van Gaal visszatérhet a válogatotthoz

Vágólapra másolva!
2017.03.27. 14:53
null
Louis van Gaal visszatérhet a holland válogatotthoz (Fotó: AFP, archív)
A holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal visszatérhet a nemzeti együtteshez – tanácsadóként.


A 65 esztendős szakember két ízben irányította korábban az oranjét, amellyel 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert. Bár Van Gaal a visszavonulását fontolgatja, a holland válogatottnál szívesen alkalmaznák mint tanácsadót.

A nemzeti csapat a bolgároktól elszenvedett vereséget követően menesztette Danny Blind szövetségi kapitányt, aki nem tudta megváltani a világot Guus Hiddink utódjaként: a 2016-os kontinensviadalra nem tudta kivezetni a válogatottat, míg a 2018-as világbajnoki szereplés szintén veszélyben lehet, jelenleg a negyedik helyen áll csoportjában a gárda. A holland szövetség a jelenlegi helyzetet figyelembe véve új szakemberekkel bővítené a válogatott stábját, amelyben Van Gaal is helyet kaphat.

„Profil szempontjából technikai igazgatót keresünk, de más szakértőkre is szükségünk van” – mondta Jean Paul Decossaux szervezeti igazgató, majd kitért Van Gaalra, aki tanácsadóként szolgálhatja a válogatottat, valamint segíthet az új szövetségi kapitány megtalálásában.

A posztra több jelöltje is van Decossaux-nak, aki az Evertonnál dolgozó Ronald Koemant név szerint is megemlítette, de a helyi sajtó szerint szóba jöhet még Frank de Boer és Ruud Gullit is. Külföldi edzőtől sem zárkóznak el a hollandok, az azonban biztos, hogy nem kapkodják el a döntést: lehetséges, hogy csak hetek múlva nevezik ki az új szövetségi kapitányt, a júniusi, Luxemburg elleni vb-selejtező előtt azonban biztosan bejelentik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik