Hollandia: bólintott a magyar csatár, osztályozós a csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 22:17
A holland másodosztályú labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában Vida Kristopher csapata, a De Graafschap hazai pályán 3–0-ra megverte az utolsó előtti Fortuna Sittardot, ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta, és a szezon végén biztosan osztályozót játszhat a feljutásért.

A hazai csapat Vida Kristopher tizenhetedik percben fejelt góljával szerzett vezetést, majd a De Graafschap egyik legveszélyesebb játékosa, Vincent Vermeij duplázott, és tette magabiztossá csapata sikerét. A korosztályos magyar válogatott játékost a 64. percben, már a végeredmény kialakulása után lecserélte edzője.

A kék-fehérek az utolsó fordulót megelőzően a hatodik pozíciót foglalják el, de csak két pont választja el őket a négy meccs óta nyeretlen Volendamtól, amely az ötödik helyen áll.

Ha Vidáék az utolsó játéknapon megelőznék riválisukat, akkor a feljutásért folyó rájátszás második fordulójában kapcsolódnának be a küzdelmekbe, ám ha nem sikerülne előzniük – esetleg visszacsúsznának a hetedik helyre –, már az első körben pályára kellene lépniük.

Így ünnepelt a csapat

HOLLANDIA, EERSTE DIVISIE
37. FORDULÓ
De Graafschap–Fortuna Sittard 3–0
Az élcsoport: 1. NEC Nijmegen 101 pont (már bajnok), 2. FC Eindhoven 77, 3. Roda 69, 4. Emmen 64, 5. Volendam 62, 6. De Graafschap 60, 7. Sparta Rotterdam 57, 8. VVV Venlo 57, 9. FC Oss 55

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik