nemzetisport.hu 2019.02.11 08:40 Frissítve: 2019.02.13 01:32

Gyász: Sala pilótáját is megtalálnák, újra gyűjt a család

Újabb kutatás indulhat Emiliano Sala repülőgép-balesete kapcsán, miután a lezuhant roncsban a futballista testét ugyan megtalálták, a pilótáét viszont nem. David Ibbotson családja most közösségi finanszírozásban próbál pénzt gyűjteni, hogy másodszor is újrainduljon a keresés. 

 

Mint ismert, január 21-én a Nantes-ból Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

A roncsban azonban csak egy testet találtak, mint utóbb kiderült, az argentin labdarúgóét. A pilótáét, David Ibbotsonét viszont nem, ezért családja – hasonlóan a korábbi akcióhoz – közösségi finanszírozásban gyűjt pénzt a kutatás folytatásához. 

A kitűzött 300 ezer font csaknem fele február 11-ére már összejött, a hír írásakor 140 386 fonton áll a számláló. Hasonlóan az első kutatáshoz, többek közt a PSG francia sztárja, Kylian Mbappé is adakozott, a válogatott futballista 27 ezer fonttal járult hozzá a költségekhez. 

Michael Scully on Twitter

A gofundme page for the pilot, David Ibbotson is now in effect. It has been set up by his family. His family deserve to have him home https://t.co/1B9AyffSey