Anglia: a Cardiff újabb pert indít a Nantes ellen Sala miatt

Vágólapra másolva!
2023.05.11. 20:52
null
Salát a Nantes és a Cardiff szurkolói is meggyászolták
A svájci szövetségi bíróság úgy döntött, hogy a svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem illetékes dönteni a Cardiff City FC Nantes ellen indított kártérítési perében a négy évvel ezelőtt elhunyt csatár, Emiliano Sala ügyében.

Mint ismert a 2019-es téli átigazolási időszakban az akkor a Premier League-ben szereplő Cardiff City klubrekordnak számító 17 millió fontért szerződtette a francia élvonalban szereplő Nantes argentin csatárát, Emiliano Salát. A támadó azonban soha nem léphetett pályára a walesieknél, miután egyik, Cardiffba tartó repülőútja során a gépe a tengerbe zuhant, s a 28 éves labdarúgó életét vesztette.

Miközben a futballvilág Salát gyászolta, a két klub megkezdte máig tartó marakodását azon, hogy vajon kell-e fizetni az elhunyt labdarúgóért vagy sem. A Cardiff végül a Sportdöntőbíróság döntése után kifizette a 17 milliót, ám a walesiek kártérítésért újabb pert indítottak a CAS-nál Most viszont a svájci szövetségi bíróság úgy döntött, a testület a kártérítési ügyben már nem illetékes.

A Cardiff City hivatalos honlapján megjelent közleményben tudatták, „újabb kártérítési pert indítanak a Nantes ellen, mert úgy vélik, Sala haláláért a francia klub hibáztatható, hiszen az ő egyik ügynökük szervezte a végül végzetes utat”.

A walesi klub 20 és 200 millió font közötti összeget szeretne kapni kártérítés címén. Előbbi összeg kizárólag az átigazolási díjat – és a kamatait – tartalmazza, míg a nagyobb összegbe már azokat a pénzeket is beleszámolták, amelyeket akkor nyerhetett volna a klub, ha Sala segítségével bent marad a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik