nemzetisport.hu 2018.07.03 18:51 Frissítve: 2018.07.03 19:04

Genk: A Fradi úgy döntött, nem enged el – Painstil

Mint ismeretes, a belga Genk június közepén hivatalosan is bejelentette, hogy szerződteti a Tema Youthtól a 2017–2018-as szezont kölcsönben a Ferencvárosnál töltő Joseph Paintsilt. A ghánai támadót több más labdarúgóval egyetemben kedden hivatalosan is bemutatta a belga együttes, és a sajtótájékoztatón Paintsil is megszólalt, aki elmondta, miért döntött a Genk mellett.

Joseph Paintsil már az új kihívásra koncentrál

 

„Fiatal játékosként tudnom kell, hogy hova szeretnék eljutni és hol akarok fejlődni, s ez a klub volt a legjobb lehetőség számomra. Több klub közül választottam a Genket, mert nagyon fiatal és tehetséges, valamint nagyszerű csapata van. Én a magam részéről kizárólag a futballra koncentrálok, a többit a menedzseremre hagyom” – mondta Paintsil, aki a szerződtetése körül kialakult bonyodalmakra is kitért.

„Nagyon nehéz volt eljönnöm a Ferencvárostól. Úgy döntöttek, hogy nem engednek el engem, nem tudom, miért, mindenesetre én mindig a következő lépésre koncentrálok. A magam részéről úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem a klubért. Azt mondták, hogy nem engednek el, és mivel szerződésem volt, engedelmeskedtem nekik, így megvártam, amíg lejár a megállapodás, és akkor köszöntem el. Ez csupán egyéves kölcsönszerződés volt, amely lejárt, így továbbléphettem a következő szintre, a Genkhez.”

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál korábban többször is elmondta, opciós joguk van a támadó szerződtetésére, amivel élni is kívánnak, erre azonban nem került sor. A sportvezető elmondása alapján Paintsil szerződésszegést követett el azzal, hogy a felkészülés kezdetén nem jelent meg a zöld-fehéreknél, így valószínűsíthető, hogy az ügynek még lesz folytatása.

A Genk sajtótájékoztatója (Paintsil bemutatása 17:25-től)

2019.09.21 23:33:48

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Hadd ne beszéljen újra és újra csak erről gólról...

2019.09.04 22:47:53

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. Ferguson lemondott a Batistuta, Salas párosról, Dajka nyakig gipszben is lebukott, Vargáért stadiont ígért a Bologna.

2019.09.18 10:15:46

Minden más foci B. Z.

„Addig szó sem lehetett arról, hogy a németek betegyék a lábukat Izraelbe.”

2019.09.16 14:04:05

Minden más foci BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja karrierjét egy Manchester United-legenda tette tönkre, övét egy másik indította el.