FTC: „Paintsil ezt nem teheti meg” – a klub reagált az átigazolásra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 12:51
null
Joseph Paintsil kellemetlen helyzetbe kerülhet (Fotó: Török Attila)
Mint ismeretes, a belga Genk hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy szerződteti a ghánai Tema Youthtól a 2017–2018-as szezont kölcsönben a Ferencvárosnál töltő Joseph Paintsilt. A Nemzeti Sport Online ezt követően megkereste az FTC-t az ügyben, hogy mit lép a bejelentésre a Ferencváros, hiszen a klub vezérigazgatója, Orosz Pál korábban többször is elmondta, opciós joguk van a támadó szerződtetésére, amivel élni is kívánnak. Megkeresésünkre a sportvezető reagált.

 

 

Az FTC ajánlatát a játékos menedzsere tavaly decemberben írásban elfogadta. Ami most történik Joseph Paintsil esetében, az nem a birtokunkban lévő dokumentumok szerint zajlik” – hangsúlyozta a Nemzeti Sport Online-nak címzett írásos válaszában a Joseph Paintsil-ügy kapcsán Orosz Pál.

„Ezért felkértük a Ferencvárost nemzetközi ügyekben képviselő svájci sportjogi irodát, hogy az FTC érdekeit képviselje ebben az ügyben. Ahogy a télen is fogalmaztam, a végsőkig el fogunk menni, ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ezt a Ferencvárossal senki nem teheti meg. Joseph Paintsilt egyébként 2018. június 30-ig érvényes munkaszerződés köti az FTC-hez, vagyis a felkészülés kezdetén neki meg kell jelennie a klubnál. Amennyiben ezt nem teszi meg, szerződésszegést követ el” – fogalmazott a sportvezető.

Mint beszámoltunk róla: hétfőn a Genk – amely már télen is élénken érdeklődött a ghánai labdarúgó iránt – bejelentette, hogy négy plusz egy évre szerződtette Paintsilt. Egyes ghánai sajtótermékek azt is tudni vélik, hogy a belga klub 2.5 millió dollárt fizet érte anyaklubjának, a Tema Youthnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik